Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen lasagne

Vegaaninen lasagne kokataan soijarouheesta, muhevasta tomaattikastikkeesta ja vegaanisesta valkokastikkeesta. Juustoinen maku on peräisin ravintohiivahiutaleista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vegaaninen lasagne, soffritto

  • 2 sipulia
  • 1 varsi lehtiselleriä
  • 1 porkkana
  • 4 rkl oliiviöljyä

Vegaaninen lasagnekastike

  • 2 ½ dl tummaa soijarouhetta
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl yrttimausteseosta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 800 g tomaattimurskaa
  • ½ l kasvislientä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 ruukku basilikaa

Lisäksi

  • 250 g lasagnelevyjä (varmista, ettei niissä ole kananmunaa)

Vegaaninen valkokastike

  • 50 g vegaanista margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kaurajuomaa
  • 1 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ dl ravintohiivahiutaleita
  • 225 g vegaanista tuorejuustoa (esim. Sheese original spread)

Voiteluun

  • 3 rkl rypsiöljyä tai margariinia

Valmistusohje

Vegaaninen lasagne valmistuu helposti näin:

  1. Tee soffritto eli makupohja sipulista, selleristä ja porkkanasta. Hienonna kaksi sipulia, varsiselleri ja porkkana pieneksi kuutioksi. Kuullota niitä öljyssä pannulla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Siirrä soffritton ainekset sivuun lautaselle.
  2. Paista kaksi ja puoli desilitraa tummaa soijarouhetta pannulla viisi minuuttia öljyssä. Lisää pannulle ruokalusikallinen yrttimausteseosta ja kaksi ruokalusikallista tomaattipyreetä. Sekoittele hetki kuumalla pannulla. Lisää kaksi teelusikallista sokeria, kaksi teelusikallista suolaa ja teelusikallinen mustapippuria. Lisää kaksi tölkkiä tomaattimurskaa, puoli litraa kasvislientä, hienonnettu valkosipulinkynsi ja kaksi ruokalusikallista ravintohiivahiutaleita. Keitä noin 20 minuuttia. Hienonna ruukku basilikaa ja lisää se kastikkeeseen.
  3. Tee valkokastike kuumentamalla teräskattilassa 50 grammaa vegaanista margariinia. Lisää kolme ruokalusikallista vehnäjauhoja ja vähän kaurajuomaa. Vatkaa seos tasaiseksi ja anna kuumentua. Lisää kaurajuomaa pikkuhiljaa koko ajan pohjia myöden vatkaten. Tarvitset yhteensä litran kaurajuomaa. Kaurajuoma ei saa palaa, mutta sen pitää kuumentua kunnolla. Seos kypsyy ja paksuuntuu noin 15 minuutissa. Lisää teelusikallinen jauhettua muskottipähkinää, teelusikallinen suolaa, teelusikallinen rouhittua mustapippuria ja puoli desilitraa ravintohiivahiutaleita sekä paketti eli 225 grammaa vegaanista tuorejuustoa. Sekoita hyvin tasaiseksi kastikkeeksi.
  4. Voitele lasagnevuoka öljyllä tai margariinilla.
  5. Kokoa vegaaninen lasagne laittamalla vuoan pohjalle vähän molempia kastikkeita. Lado päälle lasagnelevyt yhteen kerrokseen. Jatka kastikkeiden lisäämistä vuorotellen lasagnelevyjen kanssa. Jätä viimeisen lasagnekerroksen päälle valkokastiketta.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä hyvin ennen syömistä.

Vinkki! Tarjoa vegaaninen lasagne raikkaan salaatin kera.

vegaaninen lasagne

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2023.

Lue myös Anna.fi: Kasvislasagne


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen lasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.