Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaniset laskiaispullat

Kuohkeat vegaaniset laskiaispullat leivotaan ja täytetään ilman kananmunia ja maitotuotteita. Poimi herkullinen ohje talteen!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Vegaaniset laskiaispullat

  • 5 dl kasvijuomaa (esim. kaura-)
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 150 g vegaanista leivontamargariinia tai
  • 1 ½ dl rypsiöljyä

Vegaaniset laskiaispullat, voitelu

  • siirappi-vesiseosta (1 osa siirappia, 1 osa vettä) tai
  • soijavanukasta

Vegaaniset laskiaispullat, täyte

  • vispautuvaa vegaanista kermaa (esim. kaura- tai soijavispi)
  • vadelmahilloa
  • mantelimassaa

Vegaaniset laskiaispullat, pinnalle

  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Vegaaniset laskiaispullat leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä kasvijuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppuvaiheessa. Kohota pullataikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

2. Kaada pullataikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Muotoile taikina sitten pötköksi, leikkaa se paloiksi ja pyörittele pulliksi.

3. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

4. Voitele vegaaniset laskiaispullat soijavanullaalla tai siirappi-vesiseoksella. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

5. Anna pullien jäähtyä hyvin ja täytä ne sitten kermavaahdolla, hillolla ja/tai mantelimassalla. Tupsauta päälle tomusokeria.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaniset laskiaispullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.