Reseptit
20
Kiitos

Vegaaninen laskiaispulla

Kuohkeat ja herkullisest laskiaispullat onnistuvat myös vegaanisesti. Poimi herkullinen ohje ja ihastu.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vegaaninen pullataikina:

5 dl haluamaasi kasvijuomaa (esim. kaura-)
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
150 g vegaanista leivontamargariinia tai
1 1/2 dl rypsiöljyä

Voiteluun:

siirappi-vesiseosta (1 osa siirappia, 1 osa vettä) tai
soijavanukasta

Täyte:

vispautuvaa vegaanista kermaa (esim. kaura- tai soijavispi)
vadelmahilloa
mantelimassaa

Päälle:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Lämmitä kasvijuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppuvaiheessa. Kohota pullataikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.

2. Kaada pullataikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Muotoile taikina sitten pötköksi, leikkaa se paloiksi ja pyörittele pulliksi.

3. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.

4. Voitele pullat soijavanullaalla tai siirappi-vesiseoksella. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

5. Anna pullien jäähtyä hyvin ja täytä ne sitten kermavaahdolla, hillolla ja/tai mantelimassalla. Tupsauta päälle tomusokeria.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vegaaninen laskiaispulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X