Vegaaniset laskiaispullat
Kuohkeat vegaaniset laskiaispullat leivotaan ja täytetään ilman kananmunia ja maitotuotteita. Poimi herkullinen ohje talteen!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaniset laskiaispullat
- 5 dl kasvijuomaa (esim. kaura-)
- 50 g tuorehiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- noin 13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 150 g vegaanista leivontamargariinia tai
- 1 ½ dl rypsiöljyä
Vegaaniset laskiaispullat, voitelu
- siirappi-vesiseosta (1 osa siirappia, 1 osa vettä) tai
- soijavanukasta
Vegaaniset laskiaispullat, täyte
- vispautuvaa vegaanista kermaa (esim. kaura- tai soijavispi)
- vadelmahilloa
- mantelimassaa
Vegaaniset laskiaispullat, pinnalle
- 2 rkl tomusokeria
Valmistusohje
Vegaaniset laskiaispullat leivotaan helposti näin:
1. Lämmitä kasvijuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot joukkoon. Lisää pehmeä margariini alustamisen loppuvaiheessa. Kohota pullataikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
2. Kaada pullataikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki käsin. Muotoile taikina sitten pötköksi, leikkaa se paloiksi ja pyörittele pulliksi.
3. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
4. Voitele vegaaniset laskiaispullat soijavanullaalla tai siirappi-vesiseoksella. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Anna pullien jäähtyä hyvin ja täytä ne sitten kermavaahdolla, hillolla ja/tai mantelimassalla. Tupsauta päälle tomusokeria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaniset laskiaispullat