Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Laskiaispullavohvelit

Laskiaispullavohvelit ovat vitsikäs herkku, jossa valmis pullataikina paistetaan kypsäksi vohveliraudalla. Laskiaispullalta maistuvat vohvelit valmistuvat nopeammin kuin perinteiset uunissa paistetut laskiaispullat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
7  annosta

Ainekset

Laskiaispullavohvelit

  • 1 pkt (400 g/noin 7 kpl) esipaistettuja pakastepullia
  • 7 tl mansikkahilloa tai nutellaa
  • 1 prk spray-valmiskermavaahtoa

Valmistusohje

Katso videolta, miten laskiaispullavohvelit valmistuvat:

Laskiaispullavohvelit valmistuu helposti näin:

  1. Ota pullataikinat huoneenlämpöön sulamaan pariksi tunniksi.
  2. Laita raaka pulla kuumaan vohvelirautaan ja paista noin 30 sekuntia vohveliraudan tehosta riippuen. Nosta paistettu pulla varovasti pihdeillä tai paistolastalla lautaselle.
  3. Laita pullavohvelin keskelle teelusikallinen mansikkahilloa tai nutellaa. Pursota ympärille kermavaahtoa.
  4. Nauti heti lämpiminä, sillä kermavaahto muuttuu nopeasti kuuman pullavohvelin päällä nestemäiseksi.

Vinkki! Kuten laskiaispullissakin, voit käyttää laskiaispullavohveleissa mitä tahansa omaan makuun sopivia täytteitä. Kokeile esimerkiksi herkullisia Pätkis– tai Dumle-täytteitä.

Laskiaispullavohvelit
Laskiaispullavohvelit paistuvat vohveliraudalla kauniin sävyisiksi. © Anni Reenpää
Laskiaispullavohvelit.
Testissämme makutuomarit pitivät enemmän hillolla kuin nutellalla täytetyistä laskiaispullavohveleista. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Laskiaispulla sitruunalla, pistaasilla, suolakinuskilla… nämä ovat 6 ajankohtaisinta pullamakua


Kommentoi

Kommentoi juttua: Laskiaispullavohvelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.