Vegaaninen porkkanalaatikko valmistuu näin.
1. Kuori ja paloittele 1 1/2 kilogrammaa porkkanoita ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2. Huuhtele kaksi desilitraa keltaisia linssejä ja keitä se suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Valuta.
3. Kun porkkanat ovat pehmeitä, kaada keitinvesi pois ja soseuta porkkanat ja kaksi desilitraa kaurakermaa sauvasekoittimella. Mausta kolmella ruokalusikallisella siirappia, 1/4 teelusikallisella muskottipähkinää, yhdellä teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella valkopippuria.
4. Sekoita linssit porkkanasoseen joukkoon. Mausta seos lopuksi suolalla ja valkopippurilla, tarkista maku.
5. Voitele noin 2-litrainen uunivuoka (n. 20 x 25 cm) rypsiöljyllä. Levitä porkkana-linssiseos vuokaan, paina lusikalla kuvioita ja ripottele pinnalle ohut kerros korppujauhoja.
6. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Nauti vegaaninen porkkanalaatikko jouluruokien kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.
Katso myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaniruokaa, jossa on makua ja proteiineja – 4 helppoa reseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen porkkana-linssilaatikko