Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen porkkana-linssilaatikko

Linssit ovat edullisia ja terveellisiä, ne tuovat jouluiseen porkkanalaatikkoon ruokaisuutta. Jos haluat oikaista, käytä kaupan valmiita porkkanasoseita, ne löytyvät kylmäaltaasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vegaaninen porkkana-linssilaatikko:

  • 1 ½ kg porkkanoita
  • 2 dl keltaisia linssejä
  • hyppyselinen suolaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • 3 rkl tummaa siirappia
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • rypsiöljyä voiteluun

Päälle:

  • korppujauhoja

Valmistusohje

Vegaaninen porkkanalaatikko valmistuu näin.

1. Kuori ja paloittele 1 1/2 kilogrammaa porkkanoita ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

2. Huuhtele kaksi desilitraa keltaisia linssejä ja keitä se suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Valuta.

3. Kun porkkanat ovat pehmeitä, kaada keitinvesi pois ja soseuta porkkanat ja kaksi desilitraa kaurakermaa sauvasekoittimella. Mausta kolmella ruokalusikallisella siirappia, 1/4 teelusikallisella muskottipähkinää, yhdellä teelusikallisella suolaa ja 1/4 teelusikallisella valkopippuria.

4. Sekoita linssit porkkanasoseen joukkoon. Mausta seos lopuksi suolalla ja valkopippurilla, tarkista maku.

5. Voitele noin 2-litrainen uunivuoka (n. 20 x 25 cm) rypsiöljyllä. Levitä porkkana-linssiseos vuokaan, paina lusikalla kuvioita ja ripottele pinnalle ohut kerros korppujauhoja.

6. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Nauti vegaaninen porkkanalaatikko jouluruokien kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Vegaaninen joulu – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Vegaaniruokaa, jossa on makua ja proteiineja – 4 helppoa reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen porkkana-linssilaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.