Vegaaniset blinit
Vegaaniset blinit valmistetaan tattarijauhoista, aquafabasta ja soijajuomasta. Lopputulos on vähintään yhtä herkullinen kuin esikuvansa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaniset blinit
- 3 dl kädenlämpöistä soijajuomaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- 1 dl kikhernelientä
- ½ tl suolaa
- 3-4 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Valmistusohje
Vegaaniset blinit valmistuvat helposti näin:
- Kuumenna kolme desilitraa soijajuomaa, ruokalusikallinen rypsiöljyä ja ruokalusikallinen sitruunamehu kädenlämpöiseksi.
- Yhdistä kaksi desilitraa tattarijauhoja ja kaksi teelusikallista kuivahiivaa. Sekoita neste jauhojen joukkoon ja vatkaa taikina tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä noin tunti niin, että se alkaa kuplia ja kohota.
- Valuta kikherneet. Vatkaa desilitra kikhernelientä sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita taikinaan desilitra kivennäisvettä ja puoli teelusikallista suolaa juuri ennen paistamista. Lisää vaahdotettu liemi taikinaan nostellen.
- Öljyä vohvelirauta ja paista vohveleiksi.
- Tarjoa vegaaniset blinit lämpiminä kikherneistä tehdyn vegetahnan kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2022.
Lue myös Anna.fi: Vegaaniset hummus-punakaalileivokset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaniset blinit