Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaniset blinit

Vegaaniset blinit valmistetaan tattarijauhoista, aquafabasta ja soijajuomasta. Lopputulos on vähintään yhtä herkullinen kuin esikuvansa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vegaaniset blinit

  • 3 dl kädenlämpöistä soijajuomaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 dl kikhernelientä
  • ½ tl suolaa
  • 3-4 rkl rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohje

Vegaaniset blinit valmistuvat helposti näin:

  1. Kuumenna kolme desilitraa soijajuomaa, ruokalusikallinen rypsiöljyä ja ruokalusikallinen sitruunamehu kädenlämpöiseksi.
  2. Yhdistä kaksi desilitraa tattarijauhoja ja kaksi teelusikallista kuivahiivaa. Sekoita neste jauhojen joukkoon ja vatkaa taikina tasaiseksi. Peitä kulho lii­nalla ja anna taikinan tekeytyä huo­neenlämmössä noin tunti niin, että se alkaa kuplia ja kohota.
  3. Valuta kikherneet. Vatkaa desilitra kikhernelientä sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Sekoita taikinaan desilitra kivennäisvettä ja puoli teelusikallista suolaa juuri ennen paistamista. Lisää vaahdotettu liemi taikinaan nostellen.
  5. Öljyä vohvelirauta ja paista voh­veleiksi.
  6. Tarjoa vegaaniset blinit lämpiminä kikherneistä tehdyn vegetahnan kanssa.
vegaaniset blinit ja vdegaaninen blinitäyte

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/2022.

Lue myös Anna.fi: Vegaaniset hummus-punakaalileivokset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaniset blinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.