Vegaaninen lettutaikina
Vegaaninen lettutaikina tehdään ilman maitotuotteita ja kananmunia. Vegaaniset letut maistuvat ihanilta niin suolaisten kuin makeidenkin täytteiden kera. Jos pidät makeasta, voit maustaa lettutaikinan sokerilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen lettutaikina
- 5 dl kaurajuomaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- (2 rkl sokeria)
Paistaminen
- 3 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vegaaninen lettutaikina tehdään helposti näin:
- Mittaa 3 1/2 desilitraa vehnäjauhoja ja puoli teelusikallista suolaa kulhoon. Lisää halutessasi kaksi ruokalusikallista sokeria. Sekoita joukkoon viisi desilitraa kaurajuomaa muutamassa erässä vispilällä vispaten.
- Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista vegaaninen lettutaikina letuiksi.
- Tarjoa vegaaniset letut suolaisten tai makeiden täytteiden kera.
Lue myös: Lettutaikina ilman paakkuja? Muista nämä 6 asiaa
Lue myös Anna.fi: Isot pitsiletut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen lettutaikina