
Veriappelsiinikakku
Veriappelsiinikakku hurmaa. Sitä voi hyödyntää kakun teossa monella tapaa: raasta kuori ja lisää taikinaan, purista mehu ja lisää taikinaan, siirappiin ja kuorrutukseen. Viipaloi koko veriappelsiini ja tee upeita kakun koristeita.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ¼ tl soodaa
- ½ tl suolaa
- 2 ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 kananmunaa
- 2 rkl veriappelsiinin kuorta
- 2 rkl veriappelsiinin mehua
- 160 g voita sulatettuna
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
Siirappi
- 3 rkl sokeria
- 3 rkl veriappelsiinin mehua
Sokerikuorrutetut appelsiiniviipaleet
- 1 veriappelsiini
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 2–3 rkl veriappelsiinin mehua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola.
Laita tehosekoittimen kulhoon sokerit, munat, appelsiinin kuori ja -mehu, sekoita. Anna koneen käydä pienellä teholla. Kaada joukkoon sulatettu, jäähtynyt voi ja puolet jauhoista. Lisää kerma ja loput jauhoista. Sekoita nopeasti kovalla teholla.
2. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Laske lämpötila 160 asteeseen ja paista vielä 30–35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys. Anna kakun jäähtyä ja kumoa.
Tee siirappi. Sekoita kattilassa sokeri ja veriappelsiinimehu. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri on sulanut. Pistele puutikulla kakkuun reikiä. Kaada siirappi kakun päälle.
3. Tee sokerikuorrutetut appelsiiniviipaleet. Halkaise ja leikkaa kuorineen ohuita viipaleita. Poista siemenet. Laita kattilaan sokeri ja vesi. Kuumenna sokeri sulaksi. Lisää viipaleet, ne eivät saa olla päällekkäin. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, käännä viipaleet ainakin kerran. Ota pois levyltä. Nosta viipaleet pois siirapista, jäähdytä.
Tee kuorrutus. Lisää tomusokeri, veriappelsiininmehu ja sekoita. Levitä kuorrutus kakkuun, koristele appelsiiniviipaleilla.
Lisää reseptejä: Verigreippisorbetti Karamellisoitu verigreippi Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Veriappelsiinikakku