Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Veriletut

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 pussi Melian laktoositonta veriohukaisjauhetta (300 g)
7 dl vettä

paistamiseen:

öljyä tai laktoositonta margariinia

Valmistusohje

  1. Mittaa kylmä vesi kannuun tai kulhoon. Lisää pussillinen veriohukaisjauhetta. Vispilöi taikina tasaiseksi.
  2. Kuumenna lettupannu tai muurinpohjapannu, lisää kuumaan rasvaan sopiva määrä veriohukaistaikinaa. Paista letut molemmin puolin. Lettupannussa taikinasta tulee noin 40 pientä verilettua. Muurinpohjapannulla voit paistaa suurempia räiskäleitä.
  • Verilettujen makuun sopii ruohosipulin tai nokkosten maustama valkokastike, paistetut sipulirenkaat, sienet, kaali- ja kurkkusalaatti ja puolukkasurvos.
  • Jos lisäät verilettutaikinaan 2-3 silputtua, pehmeäksi pekonin (noin 70 g) kanssa haudutettua sipulia ja 8-10 kuorittua ja raastettua perunaa, voit paistaa maukkaita perunalettusia.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Hei – saako niika Melian veriohukaisjauheita viela jostain, en ole kaupoista loytanyt ja olivat niin hyvia?

Kommentoi juttua: Veriletut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X