Vermillion lahden kalakeitto (Fish Chowder)
Vermillion lahden kalakeitto, Fish Chowder on maukas kalakeitto, jota iloisesti pilkuttavat maissinjyvät ja jonka lempeyttä terästää chili.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Vermillion lahden kalakeitto (Fish Chowder)
- 4 rkl voita tai margariinia
- 3-5 sellerinvartta
- 1-2 hienonnettua sipulia
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 250 g katkarapuja tai purkki simpukoita liemineen
- kalalientä
- ½ tl basilikaa
- ½ tl timjamia
- suolaa
- muutama tippa tabascoa
- 450-500 g kalafilettä, esimerkiksi siikaa
- (5 kpl perunaa)
- 1 pussi pakastemaissia tai tölkki säilöttyä maissia
Valmistusohje
Vermillion lahden kalakeitto, Fish Chowder valmistuu näin:
- Kuutioi perunat ja keitä ne kalaliemessä kypsiksi.
- Kuumenna rasva. Lisää hienonnettu selleri ja sipuli. Anna kypsyä 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
- Lisää jauhot ja kypsennä 3 minuuttia. Lisää vähitellen maito ja kala- tai äyriäislientä.
- Mausta basilikalla, timjamilla, suolalla ja tabascolla. Lisää noin tuuman eli 2,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi leikatut, ruodottomat kalat, perunat ja maissi. Kuumenna 5 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
- Nauti Vermillion lahden kalakeitto tuoreen leivän kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 4 x kalaruoka – nappaa helpot ja herkulliset reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vermillion lahden kalakeitto (Fish Chowder)