Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vermillion lahden kalakeitto (Fish Chowder)

Vermillion lahden kalakeitto, Fish Chowder on maukas kalakeitto, jota iloisesti pilkuttavat maissinjyvät ja jonka lempeyttä terästää chili.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vermillion lahden kalakeitto (Fish Chowder)

  • 4 rkl voita tai margariinia
  • 3-5 sellerinvartta
  • 1-2 hienonnettua sipulia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 250 g katkarapuja tai purkki simpukoita liemineen
  • kalalientä
  • ½ tl basilikaa
  • ½ tl timjamia
  • suolaa
  • muutama tippa tabascoa
  • 450-500 g kalafilettä, esimerkiksi siikaa
  • (5 kpl perunaa)
  • 1 pussi pakastemaissia tai tölkki säilöttyä maissia

Valmistusohje

Vermillion lahden kalakeitto, Fish Chowder valmistuu näin:

  1. Kuutioi perunat ja keitä ne kalaliemessä kypsiksi.
  2. Kuumenna rasva. Lisää hienonnettu selleri ja sipuli. Anna kypsyä 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa.
  3. Lisää jauhot ja kypsennä 3 minuuttia. Lisää vähitellen maito ja kala- tai äyriäislientä.
  4. Mausta basilikalla, timjamilla, suolalla ja tabascolla. Lisää noin tuuman eli 2,5 sentin paksuisiksi viipaleiksi leikatut, ruodottomat kalat, perunat ja maissi. Kuumenna 5 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
  5. Nauti Vermillion lahden kalakeitto tuoreen leivän kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: 4 x kalaruoka – nappaa helpot ja herkulliset reseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vermillion lahden kalakeitto (Fish Chowder)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.