Vesimelonikulho
Vesimelonikulho on makupommi. Vesimeloni saa tulisen raikkaan kastikkeen ja rouskuvia kasviksia voi valita kulhoon oman maun mukaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Vesimelonikulho
- ½ luomuvesimelonia
Vesimelonikulho, marinadi
- 4 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
- 2 rkl vaaleaa misotahnaa
- 2 rkl srirachakastiketta
- 2 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
- 2 tl juoksevaa hunajaa
Vesimelonikulho, lisäksi
- 1 kiinankaali
- 100 g lehtikaalia
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- 50 g sokeriherneitä
- 200 g itusekoitusta tai mungpavun ituja
- 4 retiisiä
- 4 rkl hampun- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Vesimelonikulho tehdään helposti näin:
- Kuori ja kuutioi puolet isosta luomuvesimelonista. Luomuvesimelonissa on vaaleita hentoja siemeniä, jotka voi syödä. Kuutioi puolikas vesimeloni puolentoista sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Sekoita neljä ruokalusikallista etikkaa, kaksi ruokalusikallista misotahnaa, kaksi ruokalusikallista srirachakastiketta, kahden limetin raastettu kuori ja puristettu mehu ja kaksi teelusikallista hunajaa. Kaada kastike vesimelonipalojen joukkoon. Sekoita hyvin.
- Hienonna yksi kiinankaali ja sata grammaa lehtikaalia. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista etikkaa ja öljyä sekä yksi neljäsosa teelusikallista suolaa. Hiero vähän käsien välissä kaaleja että ne pehmenevät.
- Kokoa vesimelonikulho. Jaa kaalit neljään kulhoon.
- Lisää päälle vesimelonikuutioita, 50 grammaa sokeriherneitä, 200 grammaa ituja, neljä viipaloitua retiisiä ja neljä ruokalusikallista siemeniä. Voit halutessasi paahtaa siemenet.
- Voit tehdä toisen annoksen vesimelonimarinadia ja käyttää sitä lisäkastikkeena jos haluat.
Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle
Lue myös Anna.fi: Vege-poke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vesimelonikulho