Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vesimelonikulho

Vesimelonikulho on makupommi. Vesimeloni saa tulisen raikkaan kastikkeen ja rouskuvia kasviksia voi valita kulhoon oman maun mukaan. 

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vesimelonikulho

  • ½ luomuvesimelonia

Vesimelonikulho, marinadi

  • 4 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
  • 2 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 2 rkl srirachakastiketta
  • 2 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 2 tl juoksevaa hunajaa

Vesimelonikulho, lisäksi

  • 1 kiinankaali
  • 100 g lehtikaalia
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 50 g sokeriherneitä
  • 200 g itusekoitusta tai mungpavun ituja
  • retiisiä 
  • 4 rkl hampun- tai seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Vesimelonikulho tehdään helposti näin:

  1. Kuori ja kuutioi puolet isosta luomuvesimelonista. Luomuvesimelonissa on vaaleita hentoja siemeniä, jotka voi syödä. Kuutioi puolikas vesimeloni puolentoista sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Sekoita neljä ruokalusikallista etikkaa, kaksi ruokalusikallista misotahnaa, kaksi ruokalusikallista srirachakastiketta, kahden limetin raastettu kuori ja puristettu mehu ja kaksi teelusikallista hunajaa. Kaada kastike vesimelonipalojen joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Hienonna yksi kiinankaali ja sata grammaa lehtikaalia. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista etikkaa ja öljyä sekä yksi neljäsosa teelusikallista suolaa. Hiero vähän käsien välissä kaaleja että ne pehmenevät.
  4. Kokoa vesimelonikulho. Jaa kaalit neljään kulhoon.
  5. Lisää päälle vesimelonikuutioita, 50 grammaa sokeriherneitä, 200 grammaa ituja, neljä viipaloitua retiisiä ja neljä ruokalusikallista siemeniä. Voit halutessasi paahtaa siemenet.
  6. Voit tehdä toisen annoksen vesimelonimarinadia ja käyttää sitä lisäkastikkeena jos haluat.

Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle

Lue myös Anna.fi: Vege-poke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vesimelonikulho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.