Reseptit
alle 30 min
4

Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti

Rapsakka, vietnamilaisittain maustettu kaali-yrttisalaatti on täynnä makua. Salaatti sopii mainiosti buffapöytään, grilliruokien tai liharuokien kumppaniksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti:

1 (noin 450 g) pieni varhaiskaalikerä tai 1⁄2 kiinankaali
2 porkkanaa
pala retikkaa
1 pieni salottisipuli
2 dl hienonnettuja aasialaisia yrttejä, esim. vietnamilaista korianteria, mitzunaa, komatzuna tai minttua
3 rkl suolapähkinöitä

Kastike:

1 limetin mehu
2 tl kalakastiketta
2 tl seesamiöljyä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 raastettu valkosipulinkynsi
pala hienonnettua punaista chiliä
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Halkaise kaali ja raasta juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Ydinosan voit suikaloida veitsellä suikaleiksi. Tai suikaloi kiinankaali veitsellä.

2. Kuori porkkanat ja retikka ja raasta juliennenraudalla ohuen ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kuorittu salottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit. Hienonna suolapähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään ja valuta kastike joukkoon. Sekoita huolella. Anna salaatin maustua viileässä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/19.

Lue myös: Kaalilaatikko ja muut kaaliherkut

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vietnamilainen kaali-yrttisalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X