Reseptit
30
Kiitos

Viikunakakku

Viikunakakku on mehevän hedelmäinen kahvikakku, joka sopii joulunajan kahvipöytään tai vaikka viemiseksi. Voit leipoa ohjeella yhden suuren viikunakakun tai kaksi pienempää kakkua.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Viikunakakku:

250 g kuivattuja viikunoita
1.5 dl vettä
200 g voita
1.5 dl ruokosokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Keitä viikunat ja vesi pehmeäksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen, voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt viikunaseos. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina vuokaan. Paista viikunakakkua noin 45 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita kakkureseptejä:
Taatelikakku
Portviini-taatelikakku
Englantilainen joulukakku
Ruoka.fi: Pähkinä-hedelmäkakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikunakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X