Viikunakakku
Viikunakakku on mehevän hedelmäinen kahvikakku, joka sopii joulunajan kahvipöytään tai vaikka viemiseksi. Voit leipoa ohjeella yhden suuren viikunakakun tai kaksi pienempää kakkua.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Viikunakakku:
- 250 g kuivattuja viikunoita
- 1.5 dl vettä
- 200 g voita
- 1.5 dl ruokosokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Keitä viikunat ja vesi pehmeäksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen, voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt viikunaseos. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina vuokaan. Paista viikunakakkua noin 45 minuuttia.
Kokeile myös muita maukkaita kakkureseptejä: Taatelikakku Portviini-taatelikakku Englantilainen joulukakku Ruoka.fi: Pähkinä-hedelmäkakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viikunakakku