Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viikunakakku

Viikunakakku on mehevän hedelmäinen kahvikakku, joka sopii joulunajan kahvipöytään tai vaikka viemiseksi. Voit leipoa ohjeella yhden suuren viikunakakun tai kaksi pienempää kakkua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Viikunakakku:

  • 250 g kuivattuja viikunoita
  • 1.5 dl vettä
  • 200 g voita
  • 1.5 dl ruokosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Keitä viikunat ja vesi pehmeäksi seokseksi. Anna jäähtyä. Kuumenna uuni 200 asteeseen, voitele ja korppujauhota rengasvuoka.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jäähtynyt viikunaseos. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina vuokaan. Paista viikunakakkua noin 45 minuuttia.

Kokeile myös muita maukkaita kakkureseptejä: Taatelikakku Portviini-taatelikakku Englantilainen joulukakku Ruoka.fi: Pähkinä-hedelmäkakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikunakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.