Marianne-juustokakku
Marianne-juustokakku sulattaa sydämet. Suklaan ja piparmintun makuisia täytekeksejä käytetään pohjassa, täytteessä ja koristelussa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Munaton
Ainekset
Marianne-juustokakku
- 10 Marianne Domino-täytekeksiä
- 50 g sulatettua voita
Täyte
- 10 Marianne Domino-täytekeksiä
- 5 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 400 g vaniljarahkaa
- 2 rkl maitoa
Pinnalle
- 6 Marianne Domino -täytekeksiä
- 3 rkl Marianne suklaarakeita
Valmistusohje
Marianne-juustokakku valmistuu helposti näin:
- Hienonna kymmenen Marianne Domino -täytekeksiä huolella. Yhdistä keksimuru ja 50 grammaa sulatettua voita. Painele keksiseos suorareunaisen juomalasin avulla leivinpaperilla vuoratun suorakaiteenmuotoisen (noin 1,5 litran) tai pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle ja noin sentin korkuiseksi reunaksi.
- Murskaa kymmenen Marianne Domino -täytekeksiä veitsellä. Nosta viisi liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa löysäksi vaahdoksi. Lisää kaksi purkkia vaniljarahkaa joukkoon ja vaahdota tasaiseksi.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista maitoa kattilassa ja liota siihen liivatteet. Valuta seos kermarahkaan samalla huolella sekoittaen. Lisää keksirouhe ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Irrota Marianne-juustokakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kekseillä ja suklaarakeilla.
Vinkki! Leivo tarjolle myös Piparminttu rocky road
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2023.
Lue myös Anna.fi: Suklaajuustokakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marianne-juustokakku