Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Vitello tonnato

Italialainen klassikkoannos vitello tonnato valmistetaan perinteisesti kei­tetystä vasikan­ paistista. Tässä ohjeessa liha paistetaan meheväksi matalassa uuninlämmössä ja viimeistellään maukkaalla tonni­kalakastikkeella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vitello tonnato:

500 g vasikanpaistia tai naudan paahtopaistia
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
3/4 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
3 oksaa rosmariinia

Tonnikalakastike:

1 prk (200/150 g) tonnikalaa öljyssä
4 sardellifileetä
1 tl dijoninsinappia
1 rkl sitruunamehua
2 dl täysmajoneesia
3/4 dl parmesaanijuustolastuja
2 tl sitruunan kuoriraastetta
1 rkl kapriksia
1 ruukku rucolaa

Paistamiseen:

oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Ota 500 grammaa vasikanpaistia tai naudan paahtopaistia puoli tuntia ennen pais­tamista huoneenlämpöön. Hiero pintaan yksi teelusikallinen suolaa ja yksi teelusikallinen mustapippuria myllystä. Paista pintaan väri pannulla oliiviöljyssä. Jatka kypsentämistä 150 ­asteisessa uu­nissa, kunnes mittari näyttää 58 as­tetta.

2. Sekoita keskenään 3/4 desilitraa oliiviöljyä, kolme hienonnettua valkosipulinkynttä ja kolme oksaa rosmariinia. Kaada öljy kuuman paistin päälle. Hiero seos­ta pintaan. Peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään kuusi tun­tia.

3. Tee kastike. Valuta yksi purkki tonnikalaa öljystä. Lai­ta tonnikala sekä neljä sardellifileetä, yksi teelusikallinen dijoninsinappia­ ja yksi ruokalusikallinen sitruunamehua tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Lisää kaksi desilitraa täysmajoneesia ja sekoita muiden aineiden kanssa.

4. Leikkaa kylmästä lihasta ohui­ta viipaleita. Laita ne tarjoiluvadille. Lusikoi päälle tonnikalamajoneesia. Viimeistele 3/4 desilitralla parmesaanijuustolastuja, kahdella teelusikallisella sitruu­nan kuoriraastetta, yhdellä ruokalusikallisella kapriksia ja yhdellä ruukulla ru­colaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/19.

Katso myös: Italialainen ruoka piristää arkea – katso parhaat reseptit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vitello tonnato

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X