Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vitello tonnato

Italialainen klassikkoannos vitello tonnato valmistetaan perinteisesti kei­tetystä vasikan­ paistista. Tässä ohjeessa liha paistetaan meheväksi matalassa uuninlämmössä ja viimeistellään maukkaalla tonni­kalakastikkeella.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vitello tonnato:

  • 500 g vasikanpaistia tai naudan paahtopaistia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • ¾ dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 oksaa rosmariinia

Tonnikalakastike:

  • 1 prk (200/150 g) tonnikalaa öljyssä
  • 4 sardellifileetä
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 dl täysmajoneesia
  • ¾ dl parmesaanijuustolastuja
  • 2 tl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 ruukku rucolaa

Paistamiseen:

  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Vitello tonnato valmistuu näin:

1. Ota 500 grammaa vasikanpaistia tai naudan paahtopaistia puoli tuntia ennen pais­tamista huoneenlämpöön. Hiero pintaan yksi teelusikallinen suolaa ja yksi teelusikallinen mustapippuria myllystä. Paista pintaan väri pannulla oliiviöljyssä. Jatka kypsentämistä 150 ­asteisessa uu­nissa, kunnes mittari näyttää 58 as­tetta.

2. Sekoita keskenään 3/4 desilitraa oliiviöljyä, kolme hienonnettua valkosipulinkynttä ja kolme oksaa rosmariinia. Kaada öljy kuuman paistin päälle. Hiero seos­ta pintaan. Peitä kelmulla ja anna maustua viileässä vähintään kuusi tun­tia.

3. Tee kastike. Valuta yksi purkki tonnikalaa öljystä. Lai­ta tonnikala sekä neljä sardellifileetä, yksi teelusikallinen dijoninsinappia­ ja yksi ruokalusikallinen sitruunamehua tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi. Lisää kaksi desilitraa täysmajoneesia ja sekoita muiden aineiden kanssa.

4. Leikkaa kylmästä lihasta ohui­ta viipaleita. Laita ne tarjoiluvadille. Lusikoi päälle tonnikalamajoneesia. Viimeistele vitello tonnato 3/4 desilitralla parmesaanijuustolastuja, kahdella teelusikallisella sitruu­nan kuoriraastetta, yhdellä ruokalusikallisella kapriksia ja yhdellä ruukulla ru­colaa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/19.

Katso myös: Italialainen ruoka piristää arkea – katso parhaat reseptit

Katso myös Anna.fi: Mehevä paahtopaisti – näillä vinkeillä onnistut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vitello tonnato

Sinun täytyy kommentoidaksesi.