
Vitello tonnato
Italialainen klassikkoannos vitello tonnato valmistetaan perinteisesti keitetystä vasikan paistista. Tässä ohjeessa liha paistetaan meheväksi matalassa uuninlämmössä ja viimeistellään maukkaalla tonnikalakastikkeella.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Vitello tonnato:
- 500 g vasikanpaistia tai naudan paahtopaistia
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria myllystä
- ¾ dl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 oksaa rosmariinia
Tonnikalakastike:
- 1 prk (200/150 g) tonnikalaa öljyssä
- 4 sardellifileetä
- 1 tl dijoninsinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 dl täysmajoneesia
- ¾ dl parmesaanijuustolastuja
- 2 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 rkl kapriksia
- 1 ruukku rucolaa
Paistamiseen:
- oliiviöljyä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vitello tonnato