
Vodkapasta
Vodkapasta, italialaisittain pasta alla vodka, on simppeli klassikkoruoka, joka sopii nopeaksi arkiruoaksi. Alkoholi haihtuu kastiketta keitettäessä pois, ja siksi vodkasta jää pastaan vain maukas aromi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Vodkapasta
- 400 g pastaa (esim. penneä tai fusilleja)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 100 g tomaattipyreetä
- 2 rkl vodkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl voita
- ½ tl chilihiutaleita
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Pinnalle
- 4 rkl parmesaania
Valmistusohje
Vodkapasta valmistuu helposti näin
- Keitä 400 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Säästä muutama desilitra pastan keitinvettä.
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Kuullota sipulikuutiot raukeiksi.
- Lisää sekaan tomaattipyree ja sekoittele muutaman minuutin ajan.
- Lisää vodka pannulle ja anna kiehua pari minuuttia.
- Kaada kaksi desiä kuohukermaa pannulle, sekoita tasaiseksi. Lisää voi kastikkeeseen.
- Valuta ja kaada pasta pannulle kastikkeeseen. Lorauta joukkoon sopiva määrä keitinvettä ja sekoittele. Kuumenna parin minuutin ajan. Mausta chilillä, suolalla ja mustapippurilla.
- Lusikoi vodkapasta lautasille. Viimeistele annokset raastettulla parmesaanilla.
Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vodkapasta