Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vodkapasta

Vodkapasta, italialaisittain pasta alla vodka, on simppeli klassikkoruoka, joka sopii nopeaksi arkiruoaksi. Alkoholi haihtuu kastiketta keitettäessä pois, ja siksi vodkasta jää pastaan vain maukas aromi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vodkapasta

  • 400 g pastaa (esim. penneä tai fusilleja)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 100 g tomaattipyreetä
  • 2 rkl vodkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl voita
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Pinnalle

  • 4 rkl parmesaania

Valmistusohje

Vodkapasta valmistuu helposti näin

  1. Keitä 400 grammaa pastaa pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Säästä muutama desilitra pastan keitinvettä.
  2. Kuori ja hienonna sipulit.
  3. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä paistinpannulla. Kuullota sipulikuutiot raukeiksi.
  4. Lisää sekaan tomaattipyree ja sekoittele muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää vodka pannulle ja anna kiehua pari minuuttia.
  6. Kaada kaksi desiä kuohukermaa pannulle, sekoita tasaiseksi. Lisää voi kastikkeeseen.
  7. Valuta ja kaada pasta pannulle kastikkeeseen. Lorauta joukkoon sopiva määrä keitinvettä ja sekoittele. Kuumenna parin minuutin ajan. Mausta chilillä, suolalla ja mustapippurilla.
  8. Lusikoi vodkapasta lautasille. Viimeistele annokset raastettulla parmesaanilla.

Vinkki: Pasta on täydellinen arkiruoka: Nopea, helppo ja monipuolinen – herkuttele carbonaralla ja muilla italialaisilla klassikkopastoilla!

Lue myös Anna.fi: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vodkapasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.