Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vohveliperunat

Vohveliperunat ovat täydellinen hävikkiherkku. Eilisistä perunoista tulee ihanan rapeita, kun ne laittaa vohvelirautaan voin kanssa. Nauti vohveliperunat parmesanjuuston ja lehtipersiljan kanssa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

Vohveliperunat

  • 6 keitettyä uutta perunaa
  • 10 g voita
  • 10 g parmesanjuustoa
  • ½ dl lehtipersiljaa

Valmistusohje

Katso videolta, miten vohveliperunat valmistetaan:

Vohveliperunat valmistuvat helposti näin:

  1. Laita vohvelirautaan nokareet voita ja aseta perunat sulaneen voin päälle. Paina vohveliraudan kansi kiinni niin, että perunat litistyvät. Paista perunoita noin minuutin ajan, kunnes ne saavat ruskean paistopinnan.
  2. Kasaa vohveliperunat lautaselle. Mausta raastetulla parmesanjuustolla ja hienonnetulla lehtipersiljalla. Nauti vohveliperunat heti lämpiminä.

Vinkki! Katso myös sveitsiläisen perunaröstin ohje.

Vohveliperunat.
Vohveliperunat on täydellinen hävikkiherkku, sillä ne syntyvät yli jääneistä keitetyistä perunoista. © Anni Reenpää

Lue myös Anna.fi: Naurettavan yksinkertainen tapa nostaa uudet perunat uudelle tasolle – katso kesän helpoin ja herkullisin perunavinkki!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vohveliperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.