Sveitsiläinen perunarösti
Röstiperuna, sveitsiläinen perunarösti eli rösti on sveitsiläisten herkkua, ja ohjeita on yhtä monta kuin tekijää. Näin valmistaa röstin Maija Bertschi Baselissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 3 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Röstiperuna eli sveitsiläinen perunarösti
- 500 g kypsää perunaa
- 1 kpl sipuli
- suolaa
- pippuria
- voita tai margariinia
Valmistusohje
Röstiperuna eli sveitsiläinen perunarösti valmistuu näin:
Tällä ohjeella syntyy 2-3 annosta röstiperunaa.
- Kuori kylmät perunat ja raasta karkeaksi raasteeksi kulhoon, sirottele väliin vähän suolaa ja pippuria ja raasta hienommalla terällä sipulia. Sekoita ainekset kevyesti ja anna maustua hetken.
- Kuumenna paistinpannussa voita tai margariinia ja kaada raaste pannuun. Painele paistinlastalla perunaraastetta tiiviiksi, korkeintaan kolmen sentin paksuiseksi kakuksi ja pyöristä samalla reunoja. Käännä rösti suuren kattilankannen tai lautasen avulla ja paista toiseltakin puolelta. Voit tehdä myös pienempiä annoskokoisia röstejä. Tarjoa röstiperuna kuumana ja rapeapintaisena hyvän vihreän salaatin kanssa.
Katso myös: Lohkoperunat uunissa – näin teet niistä täydellisiä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Paahdetut rosmariiniperunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sveitsiläinen perunarösti