Reseptit
10
Kiitos

Uudet perunat ja skagenröra

Annabelle-perunat sopivat muotonsa puolesta sormisyötäviksi. Lisäksi ne kestävät hyvin keittämisen ja pysyvät kasassa. Tarjoile perunat sitruunaisen skagenröran kera.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Skagenröra:

300 g katkaravunpyrstöjä
1 pieni punasipuli
1 nippu tilliä
1 dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
2 tl sitruunankuorta
1 tl suolaa
valkopippuria myllystä

Koristeluun:

muikun tai siian mätiä tilliä

Lisäksi:

2 kg keitettyjä uusia perunoita (Anna- belle)

Valmistusohje

1. Valitse tasakokoisia perunoita. Pese 2 kg Annabelle-varhaisperunoita ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä.

2. Huuhtele 300 g katkaravunpyrstöjä. Hienonna 1 pieni punasipuli ja 1 nippu tilliä. Yhdistä skagen röran ainekset eli katkaravut, punasipuli, tilli sekä 1 dl majoneesia, 1 dl ranskankermaa, 2 tl sitruunankuorta, 1 tl suolaa sekä valkopippuria myllystä. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä etukäteen, niin maut tasaantuvat.

3. Halkaise perunat pituussuunnassa ja nosta tarjoiluastiaan. Lusikoi päälle skagen röraa, koristele muikun tai siian mädillä ja tillillä. Tarjoile heti.

Lue myös: Parasta kesäruokaa – uudet perunat 6 tavalla

Keskustelu

Kommentoi juttua: Uudet perunat ja skagenröra

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X