Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Uudet perunat ja skagenröra

Annabelle-perunat sopivat muotonsa puolesta sormisyötäviksi. Lisäksi ne kestävät hyvin keittämisen ja pysyvät kasassa. Tarjoile perunat sitruunaisen skagenröran kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Skagenröra:

  • 300 g katkaravunpyrstöjä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 nippu tilliä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 tl sitruunankuorta
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä

Koristeluun:

  • muikun tai siian mätiä tilliä

Lisäksi:

  • 2 kg keitettyjä uusia perunoita (Anna- belle)

Valmistusohje

Uudet perunat ja skagenröra valmistuvat näin:

1. Valitse tasakokoisia perunoita. Pese 2 kg Annabelle-varhaisperunoita ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä.

2. Huuhtele 300 g katkaravunpyrstöjä. Hienonna 1 pieni punasipuli ja 1 nippu tilliä. Yhdistä skagen röran ainekset eli katkaravut, punasipuli, tilli sekä 1 dl majoneesia, 1 dl ranskankermaa, 2 tl sitruunankuorta, 1 tl suolaa sekä valkopippuria myllystä. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä etukäteen, niin maut tasaantuvat.

3. Halkaise perunat pituussuunnassa ja nosta tarjoiluastiaan. Lusikoi päälle skagen röraa, koristele muikun tai siian mädillä ja tillillä. Tarjoile uudet perunat ja skagenröra heti.

Lue myös: Parasta kesäruokaa – uudet perunat 6 tavalla

Lue myös Anna.fi: Toast skagen on ruotsalainen klassikko – tee itse superherkulliset katkarapuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudet perunat ja skagenröra

Sinun täytyy kommentoidaksesi.