Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Waldorfin salaatti

Waldorfin salaatti tuli Suomessa muotiin 1960-luvulla. Salaatti on monine eri versioineen lähtöisin 1920-luvulta New Yorkista Waldorf-Astoria-hotellista. Waldorfin salaatti sisältää perinteisesti omenaa, selleriä ja saksanpähkinää. Salaatin kastike tehdään kermalla ja sitruunamehulla notkistetusta majoneesista. Perinteisesti kastike sekoitetaan salaattiin, mutta sen voi aivan hyin tarjota trendikkäästi erikseen tai pisaroina salaatin päällä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Waldorfin salaatti:

2 mukulaselleriä
4 omenaa
200 g ananasta
1 dl majoneesia
suolaa, valkopippuria
1 rkl kuohukermaa
2 rkl sitruunanmehua
1 dl rouhittua saksanpähkinää

koristeluun:

hasselpähkinöitä tai rypäleitä
lehtisellerin lehtiä, salaatinlehtiä tai persiljaa

Valmistusohje

 

  1. Pese sellerit hyvin. Kuori ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta suikaleet ja anna kypsyä melkein kypsiksi. Jäähdytä välittömästi.
  2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat samankokoisiksi suikaleiksi kuin sellerit. Paloittele ananas.
  3. Mausta majoneesi suolalla ja valkopippurilla. Ohenna kermalla ja sitruunanmehulla. Sekoita kastike salaatinainesten kanssa tai tarjoa kastike trendikkäästi erikseen. Lisää Waldorfin salaattiin saksanpähkinät. Tarkista maku. Waldorfsalaatin voit tarjota yllätyksenä vaikka koverretusta kaalista tai salaattipedillä.  Koristele salaatti vielä persiljalla tai lehtisellerillä.

Katso myös: Waldordin kanasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Waldorfin salaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X