Ruoka

Cappuccino ja kaakao valmistetaan lämmöllä

Cappuccino

Kuuma ja makea juoma lämmittää. Kahvi saa syvyyttä suklaasta, kaakao lisää lämpöä chilistä ja kanelista.

Kahvi löysi herkuttelijat

Todellinen herkkujuoma syntyy kahvin, kaakaon ja suklaan makuliitosta. Suklainen mokkakahvi maistuu kahvikissoille. Lämmittävä kultakahvi saa kauniin värinsä sahramista, eksoottinen kahvijuoma taas tähtianiksesta ja neilikoista.

Makea kahvi sopii myös jälkiruuan korvikkeeksi. Valkosuklaista ja mausteista kaakaota nautitaan hitaasti ja hartaasti. Aikuisempaan makuun sopii liköörillä ja viskillä maustettu After Eight -kahvi.

Espresso ja caffè latte ovat trendikahveja

Suklainen mokkakahvi

Maailmalta tutut erikoiskahvit ovat rantautuneet myös Suomeen. Esimerkiksi tuttu cappuccino on espressopohjainen kahvijuoma, jossa höyrytettyä maitoa ja maitovaahtoa. Juoma nautitaan paksureunaisista kupeista. Kokeile myös suloista babyccinoa, joka sopii hyvin lapsillekin, tai makean täyteläistä suklaacappuccinoa.

Caffè latte koostuu espressosta, jossa on runsaasti kuumaa maitoa. Joukkoon voi ripotella myös kanelia. Latte juodaan korkeista laseista. Toinen maitopohjainen juoma on café au lait, joka tuli tutuksi ranskalaisten aamukahvina. Siinä on yksi osa tummapaahtoista kahvia ja yksi osa maitoa ja se nautitaan suurista, laakeista kulhoista.

After Eight -kahvi

Herkuttelijan mochaccino on kuin caffè latte, mutta juomassa on suklaakastiketta ja päällä maitovaahtoa. Latte macchiato on puolestaan iso kulho kuumaa maitoa, johon on lisätty espressoa. Karamellikastiketta tai maustesiirappia lisäämällä juomasta saa makean vaahtokahvin.

Vahvemmasta kahvista pitäville tarjolla on monenlaisia espressokahveja. Americano on espresso, jonka joukkoon on kaadettu kuumaa vettä. Maku kevenee ja juoman pituus kasvaa. Doppion eli tuplaespresson suodatusaika hivenen pidempi, muuten kaikkea on tuplasti. Espresso ristretto eli kutistettu espresso sisältää puolet vähemmän vettä ja saman kahvimäärän.

Kuvat Kristiina Kurronen

Lue myös kahvijuoman seuraksi sopivasta suklaasta sekä herkullisista kakuista ja leivoksista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Cappuccino ja kaakao valmistetaan lämmöllä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.