Ruoka

Mitä laitat kasvislasagneen? Näin tehdään täydellinen gluteeniton kasvislasagne

Gluteeniton kasvislasagne ei ole koskaan maistanut näin herkulliselta. Maukas juustokastike kruunaa lasagnen. Tämän helpommalla et pääse!

Lopeta etsinnät! Tässä on sinulle täydellinen gluteenittoman kasvislasagnen ohje, jota ei voi ohittaa.

Syksy ja talvi ovat lasagnen sesonkiaikaa. Tuhdit ja juustoiset kotiruoat ovat parasta arkiruokaa. Lasagnea voi tehdä  helposti vaikka kaksi laatikollista, jolloin saat siitä useamman päivän ruoan. Lasagnehan maistuu paremmalle lämmitettynä kuin juuri uunista otettuna.

Miksi kutsumme tätä parhaaksi ohjeeksi? Syyt ovat selvät.

Tämä lasagne on helppo valmistaa ja siinä on rutkasti makua. Soosin voi tehdä etukäteen ja koota vasta ruokailupäivänä tai koko ruoan voi tehdä useita päiviä etukäteen ja syödä myöhemmin.

Täydellisessä gluteenittomassa kasvislasagnessa on: 

Tomaattikastike

Tomaattikastikkeeseen tulee härkäpapua proteiiniksi. Kaupan hyllyltä tarttui mukaan pussillinen Karviaisten tilan härkäpapurouhetta. Valmiiksi rouhittuja härkäpapuja oli kahta erilaista. Oli perusrouhetta ja sitten oli paahdettua rouhetta. Teimme kaksi versiota ja molemmat olivat hyviä. Suomalaisia härkäpapuja löytyy markettien hyllyistä monelta eri toimittajalta. Voihan kokonaisenkin kuivatun rouhia itse, näin pääset vähän edullisemmin. Tai käytä Härkistä, jos haluat todella pikaisen kastikkeen.

Härkäpapurouhe turpoaa kaksinkertaiseksi kuumassa nesteessä. Käytimme ohjeeseen kasvislientä, mutta sen voi turvottaa vaikka tomaattimehussa tai vedessä halutessaan.

Turvotuksen jälkeen ylimääräinen vesi siivilöidään pois ja turvonnut härkäpapu lisätään pannulle. Kastike maustetaan tomaattimurskalla ja yrttimausteilla. Lisäksi kastikkeeseen voi lorauttaa viinipullon jämät.

Kasvislasagne

Juustokastike

Lasagnessa on perinteisesti valkokastike. Jos haluat päästä todella helpolla tee juustokastike Kotilieden ohjeella. Kuumenna kerma ja lisää haluamaasi juustoraastetta. Mausta kastike muskottipähkinällä. Täydellistä!

Tässä vaiheessa ohje on helppo muuntaa myös vegaaniseksi. Käytä kerman tilalla jotain gluteenitonta kasviskermaa ja juustoksi valitse vegaanista juustoa. Parmesaanistakin on vegaaninen versio, joka toimii loistavasti lasagnen juustokastikkeessa.

tomaattirelissi

Lasagnelevyt

Kauppojen pastahyllyille on viimeaikoina ilmestynyt loistavia vaihtoehtoja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Lasagnelevyjä löytyy riisijauhosta valmistettuna kuin linssijauhostakin. Riisijauhosta tehdyt levyt kypsyvät nopeasti eivätkä hajoa. Ne toimivat tässä ohjeessa loistavasti.

Kasvissyöjät ja turhia hiilihydraatteja välttävät valitsevat joskus lasagnelevyksi pelkän kasviksen. Munakoisosta ja kesäkurpitsasta valmistuu oivallinen lasagnelevy. Kasvisten sisältämä neste tosin pilaa ruoan monesti ja lasagnestakin tulee helposti vetinen ja löysä, jos levyiksi käytetään vain siivutettua kesäkurpitsaa.

Tähän on helppo ratkaisu. Jos haluat tehdä lasagnelevyt kesäkurpitsasta tai munakoisosta, paista ohuet siivut parilalla tai pannulla ennen lasagneen lisäämistä. Siivuista haihtuu ylimääräinen neste ja niihin tulee grilliraitojen myötä myös makua. Nerokasta!

Katso myös: Täydellisen gluteenittoman kasvislasagnen ohje

 

kesäkurpitsa paistos

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mitä laitat kasvislasagneen? Näin tehdään täydellinen gluteeniton kasvislasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.