Gluteeniton suolainen piirakka x 3

Gluteenittomia suolaisia piirakoita voi tehdä helposti hyödyntämällä esimerkiksi gluteenitonta jauhoseosta tai mantelijauhoa. Poimi tästä kolme esimerkkiä.

Gluteeniton suolainen piirakka on kelpo tarjottava juhlapöydässä vaikkapa voileipäkakun tilalla, eikä jätä ketään kylmäksi. Se sopii illanistujaisiin, brunsseille tai lounastarjottavaksi raikkaan salaatin kanssa. Kun teet buffetpöytään muutaman gluteenittoman suolaisen piirakan, et joudu miettimään tai merkitsemään mikä tarjottava sopii kenellekin.

Gluteenittomaan ruokavalioon sopivia suolaisia piirakoita voi tehdä helposti hyödyntämällä esimerkiksi gluteenitonta jauhoseosta tai mantelijauhoa. Hyvän piirakkapohjan päälle voi koota mieleisensä piirakan lempitäytteistään.

Tarjoa piirakan kanssa salaattia, kylmää valkoviiniä ja jälkiruoaksi hedelmiä: siinä on täydellinen lounas tai illallinen. Pienen palan piirakkaa voi myös tarjota aterian ensimmäisenä ruokalajina.

Poimi tästä kolme herkullista reseptiä, joilla onnistut pomminvarmasti.

Kolmen juuston gluteeniton piirakka

gluteeniton suolainen piirakka - parsakaalipiirakka

Juuston ystävä täyttää piiraan monella eri juustolaadulla.Maukkaassa parsakaalipiirakassa maistuu kolme juustoa: parmesaani, Västerbotten- ja sinihomejuusto. Tuhdin piirakan pohja syntyy maitorahkasta, gluteenittomasta jauhoseoksesta sekä voista. Tällä ohjeella leivot piirakaa koko pellillisen, josta saat noin 15 palaa.

Piirakassa maistuu riista

riistaquiche

Metsäinen riista-quiche saa makunsa peuran jauhelihasta ja metsäsienistä. Maukas gluteeniton pohja syntyy mantelijauhoista, kananmunista, leivinjauheesta, juustoraasteesta ja turkkilaisesta jogurtista. Rakuuna ja kuivatut viikunat tuovat mehevään täytteeseen hienostuneen, jopa eksoottisen silauksen.

Kepeä kesäkurpitsapiirakka

Aavistuksen verran keveämpi gluteeniton suolainen piirakka tehdään vähemmällä rasvalla ja pohjataikinaan lisätään keitettyä perunaa. Perunat kuoritaan ja raastetaan taikinaa varten. Huoneenlämpöinen margariini, perunaraaste ja gluteeniton jauhoseos nypitään yhteen. Taikinaan lisätään pari ruokalusikallista vettä ja taikina painellaan piirakkavuoan pohjalle.  Kesäkurpitsapiirakan täyte saadaan tukevammaksi, kun siihen lisätään raejuustoa ja päälle ripotellaan juustoraastetta.

Kesäkurpitsapiirakka

Hyödynnä piirakoissa sesongin herkkuja

Voit myös tehdä gluteenittoman suolaisen piirakan omaan makuusi käyttämällä gluteenittoman piirakkapohjan reseptiä.

Hyviä täytteitä ovat esimerkiksi kauden raaka-aineet, kuten keväällä parsa, kesällä tomaatit, sipulit, kesäkurpitsa ja syksyllä juurekset. Äyriäisistä, lohesta tai erilaisista juustoista saat myös maukkaita piiraita. Monien juhlien hittipiiras on feta-juuston ja pinaatin yhdistelmä.

Teet täytteen sitten lähes mistä tahansa, sekoita sen joukkoon pari kolme kananmunaa piirakan koosta riippuen sekä kermaa tai ranskankermaa. Saat lopputulokseksi mehevän suolaisen piirakan, joka sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle, mutta maistuu kaikille.

Lisää gluteenittomia leivonnaisia:

Gluteeniton leipä x 8
Gluteeniton täytekakku x 5
Gluteenittomat leivonnaiset
Ruoka.fi: Gluteeniton lehtikaali-juustopiirakka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton suolainen piirakka x 3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X