Ruoka

Gluteeniton sämpylä – leivo Kotilieden ruokabloggaajien helpoilla ohjeilla

Kotilieden ruokablogiverkostosta löydät reseptiikkaa myös gluteenittomaan leivontaan. Nappaa talteen nämä 6 gluteenitonta sämpyläohjetta!

Gluteeniton sämpylä: kokosimme yhteen parhaat gluteenittomat sämpylä- ja leipäohjeet. Kotilieden ruokabloggaajat taitavat gluteenittoman leivonnan.

Gluteeniton sämpylä helposti

Jonnan koukkuja -blogin ohje on todella helppo. Helpot gluteenittomat sämpylät ovat rapeita, nopea valmistaa ja lisäksi ne ovat ihanan kuohkeita.

”Gluteenittoman taikinan käsittelystä on pakko hieman ”avautua”. Te, jotka olette käsitelleet gluteenitonta taikinaa, tiedätte sen olevan varsin omapäistä tavaraa. Joskus kuulee sanottavan, kuinka leivonta on ihanan luovaa ja terapeuttista käsillä tekemistä. Periaatteessa se onkin – siksi itsekin leivon – mutta gluteenittomuus tuo omat haasteensa. Ohjeissa neuvotaan usein muotoilemaan taikina hyvin jauhotetuilla käsillä. Neuvo tosiaan juontaa juurensa olennaisesta oivalluksesta; joku muukin on kokenut saman. Ikävä vertaus ruoasta kirjoitettaessa, mutta kuvittele muotoilevasi liimaa tai liisteriä. Onpa luovaa ja terapeuttista! Itse käytän sekoitusvaiheessa kertakäyttöhanskoja, muuten menee hermot.”

Sahramilla maustettu gluteeniton sämpylä

Saran kotikolo -blogissa gluteenittomat sämpylät ovat maustettu sahramilla.

”Sahrami on kenties lempimausteeni (kardemumman lisäksi!), mutta sitä tulee käytettyä valitettavan harvoin. Syynä ei ole pelkkä hinta, sillä vaikka sahramin kilohinta onkin huima, ei se pieni pussukka nyt ihan hirveästi vielä maksa. Kenties kyse on enemmän siitä, ettei sahramia ole yleensä maustelaatikossa valmiina, ja spontaanit kokkailuhetket pakottavat turvautumaan valmiiksi löytyviin mausteisiin? Oli syy mikä tahansa, nyt kirjoitin sahramin ihan kauppalistaan, sillä mieleni teki aivan valtavasti näitä meheviä, kuohkeita, lämpimiä sämpylöitä!”

Gluteenittomat porkkanasämpylät ovat helppoja valmistaa.

Saran gluteenittomia porkkanasämpylöitä sekä gluteenittomia tattarisämpylöitä kannattaa myös kokeilla.

 

Gluteenittomasta leipätaikinasta sämpylöitä

Creation from Scratch -blogissa neuvotaan helpon gluteenittoman leipätaikinan ohje, jota voi hyvin soveltaa sämpylöiksi. Taikinassa maistuu porkkana ja punajuuri.

Gluteenittomasta leipätaikinasta valmistuu myös sämpylät.

Gluteenittomat burgerisämpylät ja vegepihvi

Kaurasta ja kookosmaidosta tehdään maukkaat gluteenittomat burgerisämpylät. Creation from Scratch -blogista löydät myös vegepihvin ohjeen, jonka voi laittaa burgerin väliin.

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton sämpylä – leivo Kotilieden ruokabloggaajien helpoilla ohjeilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.