Ostatko joululaatikot kaupasta? Näin muokkaat niistä entistä mehevämmät

Noin 75 prosenttia suomalaisista ostaa joululaatikot valmiina kaupasta, käy ilmi Saarioisen tiedotteesta. Neuvomme muutaman niksin, joiden avulla voisi luulla valmislaatikoiden olevan omasta uunista peräisin!

Kaupan valmislaatikot ovat yleensä niin hyviä, että niitä suosimalla voi säästää aikaa ja vaivaa jouluvalmisteluissa. Valmiista laatikoista saa entistä mehevämpiä käden käänteessä. Ripaus mausteita ja tilkka kermaa tekevät ihmeitä!

Kokeile näitä vinkkejä:

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikkoon kannattaa sekoittaa loraus kermaa ja jouluisia mausteita. Kokeile muskottipähkinää, valkopippuria, kanelia ja halutessasi tähtianista. Ole kuitenkin varuillasi, ettei laatikosta tule liian mausteinen!

Ole varovainen, kun sekoitat laatikkoa, ettet vahingossa riko riisien rakennetta.

Lanttulaatikko

Tuo lanttulaatikkoon lisää makeutta lisäämällä pari teelusikallista siirappia tai hunajaa. Mehevän rakenteen saat sekoittamalla joukkoon kananmunan ja kermaa. Kerman sijasta voit kokeilla myös smetanaa tai ranskankermaa.

Kaupan valmislaatikot ovat hyvä vaihtoehto joulupöytään.

Mausteiksi kannattaa valita muskottipähkinää, inkivääriä tai neilikkaa maun mukaan. Lanttulaatikkoon sopii myös piparimausteseos.

Perunalaatikko

Perunalaatikko ei vaadi kummempia mausteita: voi ja kerma tai maito riittävät. Jos haluat laatikkoon enemmän makeutta, lisää pari teelusikallista siirappia.

Panosta tarjoiluun

Kun olet maustanut laatikot, asettele ne kauniisiin, uuninkestäviin astioihin. Jos haluat, voit tehdä lusikalla tai haarukalla kuvioita pinnalle.

Kaikkiin laatikkoihin voi lisätä pinnalle korppujauhoa tai leipämurskaa ennen lämmittämistä. Lopuksi kannattaa kruunata laatikot vielä muutamalla voinokareella ennen kuin ne menevät uuniin.

Lämmitä laatikoita 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia – ja kas, uunista tulee aivan kuin itse tehtyjä joululaatikoita!

Jos kuitenkin haluat tehdä laatikot alusta loppuun itse, kokeile näitä ohjeita:

Imelletty perunalaatikko on joulupöydän klassikoita. Paista imellettyä perunalaatikkoa 100-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

Perinteinen porkkanalaatikko tehdään täysmaitoon ja ripaus muskottia kruunaa klassikon. Laatikon pinnalle tulee mantelijauhetta ja voinokareita.

Jouluinen lanttulaatikko saa makeutta siirapista. Lanttulaatikon valmistaminen on helppoa, sillä lantut vain keitetään ja survotaan. Lopuksi kaikki aineet sekoitetaan paistovuoassa.

Vinkit: Saarioinen, K-Ruoka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ostatko joululaatikot kaupasta? Näin muokkaat niistä entistä mehevämmät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X