Tunnista kypsä avokado helposti – unohda puristelu!

Runsaasti terveellisiä rasvoja ja vitamiineja sisältävä avokado on superruokaa ja hyvä lisä ruokavalioon. Kun vain tunnistaisi kypsän avokadon…

Olet saattanut törmätä neuvoon, jossa kehotetaan painelemaan avokadon pintaa varovasti kypsän avokadon tunnistamiseksi.

Neuvo on totta, kypsän avokadon pinta antaa hieman periksi painettaessa, mutta painelu jättää helposti jälkeensä muussaantuneita kanssahedelmiä kaupan hevi-osastolle puhumattakaan neuvon epätarkkuudesta – myös ylikypsät avokadot antavat periksi peukalon ja etusormen alla.

Tämä vinkki kannattaakin painaa mieleen, kaipaat sitten kypsiä avokadoja avokadopastaan, guacamoleen, salaatteihin, keittoihin tai leivän päälle.

Kypsän avokadon tunnistaa kannasta ja sen alta paljastuvasta väristä

Jos kanta lähtee helposti irti ja sen alta pilkistää vihreää, on avokado kypsä ja valmis nautittavaksi.

Jos kannan alta paljastuu ruskeaa, on avokado ohittanut parhaat päivänsä.

Jos kanta ei lähde kunnolla irti, kannattaa avokado jättää vielä kypsymään.

Raa’an avokadon voi kypsyttää muovipussissa huoneenlämmössä, sulkemalla se paperipussiin banaanien ja omenoiden kanssa tai paistamalla avokadoa uunissa folioon käärittynä. Jääkaappi on raa’alle avokadolle väärä paikka.

Katso tunnistuskikka ja muut avokadon hyödyntämisvinkit videolta:

Keskustelu

Saako tämä artikkeli nyt aikaan sen, että myymälöissä aletaan rapsia avocadon kantoja pois? Ei sekään niille hyvää tee.

Hei Piisa,

totta, jutun olisi voinut muotoilla tarkemmin. Avokadon kantaa on parempi kokeilla vasta kotona, sillä vaikka avokado olisi ostettaessa raaka, voi sen kypsymistä nopeuttaa kotona.

Ystävällisin terveisin Johanna Keponen/Toimitus

Kommentoi juttua: Tunnista kypsä avokado helposti – unohda puristelu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X