Ruoka

Karviaisesta limonadia, jäätelöä, marmeladia ja kakkuja – 5 virkistävää ohjetta

Loppukesästä puutarhassa kypsyy kasapäin herkullisia karviaisia, jotka ovat mainio raaka-aine kirpeän makeisiin herkkuihin. Karviainen maistuu niin limussa, piiraassa kuin jäätelössäkin.

Samettinen karviaisjälkiruoka kruunaa hienommankin aterian viehättävillä aromeillaan. Simppelissä jälkiruoassa karviaissose, kreikkalainen jogurtti ja kermavaahto sekoitetaan keskenään. Kuohkean ilmava herkku makeutetaan aromikkaalla ruokosokerilla, joka taittaa karviaisen happamuutta juuri sopivasti. Taivaallinen jälkiruoka jaetaan annosmaljoihin ja lusikoidaan parempiin suihin.

karviaismarmeladi

Kirpsakat karviaiset voidaan keittää keskieurooppalaiseen tyyliin marmeladiksi. Suloisen makeassa karviasmarmeladissa maistuu marjojen lisäksi raastettu inkivääri, jonka ainutlaatuinen maku nostaa herkun uudelle tasolle. Marmeladissa ei sokeria säästellä, joten kilo karviaisia saa seurakseen paketillisen tarkoitukseen soveltuvaa marmeladisokeria. Makoisaa herkkua kelpaa levittää aamiaisleipien päälle pitkin talvea.

karviaislimu

Pullollinen virkistävää karviaislimua sammuttaa kovimmankin janon intiaanikesän yllättäessä. Kotitekoinen limonadi on lasten suosikkijuoma, mutta kirpeytensä vuoksi se sopii myös aikuiseen makuun. Mintulla maustettu karviaismehutiiviste sekoitetaan sitruunanmakuisen kivennäisveden kanssa, jolloin lopputuloksena on raikkaan kupliva kesäjuoma.

karviaisjäätelö

Hellepäivän viilentäjänä maistuu myös täyteläinen karviaisjäätelö. Makean kirpeä herkku valmistuu karviaisista, kananmunista, sokerista, maidosta ja kermasta. Helpoiten herkku pyöräytetään valmiiksi jäätelökoneessa, mutta ilmankin pärjää: Jäätelömassan voi jäädyttää pakastimessa, kunhan muistaa sekoittaa massaa välillä ilmavan pehmeän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Valmis herkku koristellaan tomusokerissa kieritellyillä karviaisilla.

karviaispiirakka

Kotoisassa karviaispiirakassa kipakka marjatäyte hunnutetaan kuohkealla marengilla. Karviaishillo saa jäädä krouvin ronskiksi, eivätkä kiehauttamisesta huolimatta kokonaisiksi jääneet karviaiset haittaa. Mikäli täyte maistuu liian kirpeältä, voi herkun rinnalla tarjoilla vaniljajäätelöä tai vatkautuvaa vaniljakastiketta happamuutta tasoittamaan.

Marjoista on moneksi: Gluteenittomat marjaherkut Kirpeän raikkaat herukkaherkut Mustikkabrowniet ja muut kesän mainiot marjaleivonnaiset – 8 ohjetta Leivonnaisia kesämarjoista Mansikka Tatin ja viisi muuta helppoa jälkiruokaa mansikasta Ruoka.fi: Puolukka x 9 – poimi parhaat reseptit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Karviaisesta limonadia, jäätelöä, marmeladia ja kakkuja – 5 virkistävää ohjetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.