Ruoka

Valkosuklaakruunu on näyttävä kakun koriste – katso lumoava video!

Kakun koristelu on nyt trendikästä. Yksi näyttävimmistä ja helpoimmista kakun koristeista tehdään valkosuklaasta. Näyttävä koriste on uskomattoman helppo tehdä.

Kakun koristelu ei tuota enää päänvaivaa. Helpoista helpoin ja näyttävin kakku on nyt korkea ja kultainen. Korkeat ja juhlavat kakut ovat varmasti juhlien keskipiste. Saat vieraat haukkomaan henkeään, kun nostat pöytään tämän uskomattoman kauniin kerroskakun. Gluteeniton kerroskakku on koristeltu kullalla ja valkosuklaakruunulla, se on täytetty limetticurdilla ja kreemillä.

Lue myös: Kakkutaitelija Emma Ivane vinkkaa: Kevään trendikkäimmät kakut koristellaan lehtikullalla

Kakun koristelu: katso videolta, miten valkosuklaakruunu valmistuu

Valkosuklaakruunu tehdään sulatetusta ja temperoidusta valkosuklaasta. Katso temperointiohjeet Kotiliesi.fi -sivuilta.

  1. Lusikoi sulatettu valkosuklaa pursotinpussiin.
  2. Puhalla pieni ilmapallo. Aseta ilmapallo pieneen mukiin pystyyn.
  3. Leikkaa pursotinpussiin noin 1 cm:n kokoinen aukko.
  4. Suihkauta ilmapalloon ihan vähän vuokaspraytä. Pursota suklaa kruunun muotoon ilmapallon päälle.
  5. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään.
  6. Riko ilmapallo tekemällä siihen pieni reikä. Ilma lähtee pallosta hitaasti ja jähmettynyt suklaa jää kruunun muotoon ilmapallon puristuessa rutuksi.
  7. Väritä pensselillä kruunun kärjet kultatomulla tai suihkauta koko kruunu kultaiseksi kultasprayllä. Nosta kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Säilytä siihen asti kylmässä.
Kakun koristelu on nyt näyttävää. Valkosuklaakruunu on uskomattoman helppo tehdä.

Kulta on nyt trendikästä

Amerikkalasilla kakku- ja kakunkoristelusivustoilla on näkynyt jo muutaman vuoden elintarvikekullalla koristeltuja kakkuja. Vihdoin tämä trendi on saapunut myös Suomeen. Elintarvikekäyttöön sopivaa syötävää kultaa myydään kakku- ja leivontatarvikkeisiin erikoistuneissa liikkeissä.

Haastattelimme aikaisemmin keväällä suomalaista kakkutaiteija Emma Ivanea, joka tuntee kakkutrendit. Myös Emma puhuu kultauksen puolesta.

”Syötävän kullan käyttäminen kakuissa on nousussa, erityisesti siksi, että syötävä kulta on tullut meillä Suomessa vihdoin markkinoille ja sitä on saatavilla aiempaa paremmin”, hän kertoi Kotilieden tekemässä haastattelussa.

Syötävä kulta on 24:n karaatin lehtikultaa, joka tehdään elintarvikekäyttöön. Se on saman tyyppistä kultaa, jolla on kullattu muun muassa kirkkojen kupoleita. Se on erittäin ohutta ja leijailee ilmassa, jos ilmavirta nappaa sen mukaansa. Emma ohjeistaa olemaan tarkka koristelussa. Onhan kulta kallista, ja sen kanssa pitää onnistua kerralla.

Kakun koristelu, Chevron-kakku, Emma Ivane
Emman suunnittelema Chevron-kakku on koristeltu lehtikullalla.

”Kulta levitetään siveltimen avulla kakun pintaan. Esimerkiksi sokerimassaan kiinnitän sen veden avulla. Myös kreemiä voi kullata, mutta siihen kultaa ei tarvitse kiinnittää vedellä, vaan kreemi jää kiinni kosteaan kreemiin”, hän jatkaa.

Kotilieden tekemä limettitäytteinen semi naked -kerroskakku on koristeltu elintarvikekullalla. Kaupoissa myydään paria erilaista elintarvikekultaa. Toinen napataan siveltimellä, kuten Emma neuvoo, ja toinen on lujasti kiinni paperissa. Paperista leikataan saksilla sopivia paloja ja kultapuoli painetaan tiukasti kreemiin, jolloin se jää kiinni siihen. Tässä on oltava erityisen tarkka, sillä kultapalaa ei pysty enää siirtämään. Tee suunnitelmat siis huolella. Paras tapa onkin suunnitella kakku vaikka paperille etukäteen ja seurata omaa suunnitelmaa tarkasti.

Lue myös Anna.fi: Näin teet valkosuklaa-juustokakun

Kommentoi

Kommentoi juttua: Valkosuklaakruunu on näyttävä kakun koriste – katso lumoava video!

Kiitos ei

No nyt… on kyllä sen näköinen kakkunen ettei tee mieli palaakaan.
Näyttää voileipäkakulta.
Ja mites tuo kruunu jakaantuu syöjien kesken? Yksi syö sen? Vai rikkooko joku sen paloiksi ja sitten palaset putoilevat pitkin pöytää?
Mun kakkuun ei tule mitään lisäaineita vuokasprayn tai kullan muodossa. Eikä valkosuklaa ole edes suklaata.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.