Ruoka

Eikö lasipurkki aukea? Tällä niksillä saat tiukan kannen auki vain sekunnissa

Lasipurkin avaaminen ei tuota enää koskaan vaivaa, kun painat mieleen tämän yksinkertaisen kikan. Katso video artikkelin lopusta!

Lasipurkin avaaminen on tuttu ongelma keittiössä. Joskus käy niin, että tacokastikkeen tai maustekurkkupurnukan kansi on niin tiukalla, että se ei tunnu aukeavan millään lihasvoimalla.

Tiukan lasipurkin avaamiseen on kuitenkin olemassa naurettavan helppo kikka. Sen avulla purkin saa auki vain muutamissa sekunneissa, ilman riuhtomista tai avun pyytämistä.

Lasipurkin avaaminen – kokeile itse!

Kun lasipurkki ei aukea, työnnä kannen alle tylppä terävä esine, kuten kuorimaveitsen kärki. Väännä veitsen kärkeä hieman kannen alla, ja pian kuulet sihahduksen. Purkissa oleva alipaine pääsee pois, ja nyt lasipurkki aukeaa helposti vähällä voimalla.

Kun painat tämän kikan kerralla mieleesi, tiukat lasipurkit eivät kiusaa enää koskaan!

Lue myös: Maidon vaahdotus onnistuu ilman kalliita koneitakin – ota avuksi tämä tuttu väline

Katso videolta, kuinka helposti lasipurkki aukeaa:

Lue myös Anna.fi: Tarttuiko hedelmähyllyltä taas mukaan kivikovia avokadoja? Tällä kikalla kypsytät raa’an avokadon nopeasti!

Juttua muokattu 10.4.2024 klo 16.45: Juttuun korjattu tieto, että purkista pääsee pois alipaine, ei paine.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Eikö lasipurkki aukea? Tällä niksillä saat tiukan kannen auki vain sekunnissa

Lukija142714

Alina hyvä, jos siellä purkissa on painetta niin tuotteet ovat käyneitä ja pilalla. Kyse on alipaineesta mikä pitää ilman pois tuotepurkista. Alipaine muodostuu tuotteen lämpökäsittelystä pakkausvaiheessa tai sitten tuote pakataan alipaineisena.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.