Anni Hautalan rakastama gluteeniton mandariinikakku on outo mutta superhelppo – ja paranee vanhetessaan

Gluteeniton mandariinikakku Nigella Lawsonin tapaan villitsi juontaja Anni Hautalan täysin jo vuosia sitten. Outo mandariinikakku on myös maailman helpoin, hän sanoo.

Gluteeniton mandariinikakku on todella helppo, mutta valmistus vie kuitenkin lähes kolme tuntia. Mistä on kysymys?

”Olen viettänyt varmasti yhteensä useita viikkoja elämästäni katsoen televisiosta ruokaohjelmia”, Hautala kertoo uudessa Annin ruokakirja 2 (Otava) kirjassaan.

Lue myös: Anni Hautalan nopea uunilohi

Yksi mieleenpainuvimmista henkilöistä ja Annin esikuva ruokaohjelmien saralla on keittiöjumalatar Nigella Lawson.

”Nigella Lawson on ollut yksi ehdottomista suosikeistani. Minäkin haluan komeron sijaan ruokahuoneen, jossa on kaikkia mahdollisia raaka-aineita. Minäkin haluan hipsiä iltamyöhällä upeassa yöasussa haukkaamaan palan suklaakakun kyljestä muiden huomaamatta”, Hautala tunnelmoi keittokirjassaan.

Hautala tunnetaan todellisena herkkusuuna. Hänen keittokirjoissaan ei kitsastella sokerista eikä voista, kuten ei Nigella Lawsoninkaan ruokaohjeissa. Yksi Nigellan legendaarisimmista leivontaohjeista on mandariinikakku, jonka keittiöjumalatar kokkasi Suomessakin nähdyssä tv-ohjelmassa vuosia sitten.

”Tämä resepti on säilynyt käytössä siitä asti, kun sen hullulla kiireellä kirjoitin ylös katsoessani sen valmistumista telkusta. Kakku vain paranee parin päivän ajan vanhetessaan ja on gluteeniton. Kirjassa sen nimi on maailman helpoin ja oudoin mandariinikakku”, Hautala kertoo kakun hyvistä puolista.

Gluteeniton mandariinikakku löytyy Annin ruokakirjasta.

Gluteeniton mandariinikakku

8–10 hengelle

Valmistusaika lähes 3 tuntia

  • 4 mandariinia tai klementiiniä (mieluiten luomua)
  • vettä keittämiseen
  • 6 kananmunaa
  • 2 1/2 – 3 dl sokeria
  • 5 dl mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Pese mandariinit huolellisesti. Laita ne kokonaisina kattilaan, peitä vedellä ja keitä niitä kaksi tuntia matalassa lämpötilassa. Valuta siivilässä, kaada keitinliemi pois. Anna mandariinien jäähtyä. Poista kannat ja halkaise mandariinit niin, että saat siemenet pois.
  2. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Soseuta mandariinit kuorineen tehosekoittimessa. Lisää sokeri, kananmunat, mantelijauho ja leivinjauhe ja sekoita taikinaksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista noin tunti. Jos kakku alkaa tummua liikaa, laita päälle suojaksi esimerkiksi folio. Anna jäähtyä vuoassaan. Koristele tomusokerilla ja tarjoile.

Ohjeeseen korjattu oikea sokerin määrä 2 1/2 – 3 dl. Alkuperäisessä englanninkielisessä ohjeessa on 225 g sokeria. Sokeri painaa noin 85 g / 1 dl. Lientä ei säästetä, se kaadetaan pois. 

Keskustelu

Mihin se säästetty keittoliemi menee?

Etsimme Annin käyttämän alkuperäisen ohjeen. Keitinliemi vain siivilöidään pois, sitä ei tarvitse säästää.

Samaa kysyn kuin Tuula – eli tuleeko 2 dl sokeria keitinveteen? Ja mitä tehdään säästetyllä keitinliemellä???

Tarkistimme Annin käyttämän alkuperäisen ohjeen, keitinlientä ei säästetä. Se vain siivilöidään pois.

Samat kysymykset,mutta kukaan ei vastaa???!!!?

Etsimme Annin käyttämän alkuperäisen ohjeen ja tarkistimme liemiasian. Sitä ei käytetä mihinkään, joten sen voi kaataa pois.

Kommentoi juttua: Anni Hautalan rakastama gluteeniton mandariinikakku on outo mutta superhelppo – ja paranee vanhetessaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X