Leivonta

Piparitaikinasta on moneksi – leivo ihanat joulukoristeet pipareista

Piparkakun tuoksu viimeistään tuo kotiin joulutunnelman. Ja mitä kaikkea kekseliäs piparkakkutaikinasta loihtiikaan!

Pipareiden tuoksu tuo joulun kotiin. Kekselijäs näpertää joulukoristeet pipareista ikkunaan, kuuseen sekä oveen ja ojentaa myös lähimmäiselle piparisen joulutervehdyksen.

Lue lisää: Aloita jouluiset aamut herkullisesti – tee itse piparkakuista joulukalenteri!

piparikalenteri
Ripusta numeroidut piparkakut roikkumaan verhokoukkujen ja askartelukaupoista saatavien pienten pyykkipoikien avulla vanhan kehyksen sisään. Nosta piparikalenteri seinälle tai lipaston päälle.

Piparkakkutaikina + sokeripikeeri

Sen parhaan piparkakkutaikinan teet tietysti tällä Kotilieden helpolla ohjeella. Palat liitetään toisiinsa kiehuvaksi sulatetulla sokerilla, ja koristeet teet perinteisellä sokeripikeerillä. Valkuaisesta ja tomusokerista valmistettu pikeeri kuivuu nopeasti, ja sillä on napakkuutensa ansiosta helppo koristella tai kirjoittaa piparkakkuja. Vaihtelua saat elintarvikeväreillä.

Joulukoristeet pipareista tuovat iloa ohikulkijoille 

Metallisilla piparkakkukirjainmuoteilla painat piparkakkulevyyn tervetulotoivotuksen vieraille. Voit myös ilahduttaa ohikulkijaa nostamalla koristeen ikkunalaudalle ja kääntämällä tekstin ulospäin.

piparinen ikkunakoriste
Ilahduta ohikulkijaa piparisella joulutoivotuksella.

Joulutervehdys

Painettavien kirjasinmuottien avulla painat piparkakkuun joulutervehdyksesi. Ojenna piparitervehdys ystävälle kortin sijaan. 

piparinen joulutervehdys
Piparinen joulutervehdys ilahduttaa herkkusuuta.

Jouluoksan koristeet 

Kolmiopiparkakusta, kanelitangosta ja tähtianiksesta syntyy helposti joulukuusen tai -oksan koriste. Kuusesta lähtevän kosteuden vuoksi piparkakut kannattaa nostaa oksille vasta juuri vieraiden saapuessa. Nosta piparkakut yöksi säilöön tiiviiseen purkkiin. Laita purkkiin muutama sokeripala imemään kosteutta. 

pipariset jouluoksan koristeet
Kuusen oksille ripustettavat piparikoristeet tuovat joulun tuoksun kotiin.

Pipareista joulun tuoksua 

Piirrä pahville tai leivinpaperille oman näköisesi kranssimuotti ja leikkaa piparkakkutaikinasta muotin kokoinen rengas suoraan leivinpaperoidun pellin päälle. Muotoile uunissa pyöristyneet reunat heti paiston jälkeen omenaporan tai pillin avulla. Reunat saat hiottua terävimmiksi sitrusraastimen avulla. Anna kuivua huolella. Kiinnitä päälle koristeeksi pienempiä piparkakkuja sulatetun sokerin avulla. Kiinnitä joulunauhan avulla seinälle tai sellaiseen oveen jota ei juuri availla. 

piparinen ovikoriste
Seinään tai oveen kiinnitettävästä piparikranssista voit koristella juuri mieleisesti näköisen.

Pistä purkkiin joulukoristeet pipareista

Koetko jokavuotisen piparkakkutalon rakentamisen turhan haasteelliseksi? Monelta talo jää usein sekä pöydälle pölyyntymään että syömättä. Mitä jos talon sijaan leipoisitkin mieleisesi piparkakkuaiheisen satumaailman? Koristele piparit yksinkertaisesti sokerikuorrutuksella ja pistä pölyltä suojaan lasipurkkiin. Ripottele purkkien pohjalle sokeria lumeksi. Purkki kannattaa sijoittaa kansi ylöspäin, jos sen vie tuliaislahjana.

piparinen satumaailma
Mitä jos tänä jouluna leipoisitkin piparitalon sijaan mieleisesi piparkakkuaiheisen satumaailman?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparitaikinasta on moneksi – leivo ihanat joulukoristeet pipareista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.