espanjalainen chorizo-perunakeitto

Mausteinen ruoka on viikonvaihteen lohturuokaa – valitse mieleisesi 7 reseptistä

Hrrr, kun on taas kylmä! Ei hätää. Poimimme seitsemän mausteista reseptiä, jotka pitävät sinut lämpimänä.

Tässä keitossa on potkua. Makkaranpalat keitossa ovat mausteisia espanjalaisia chorizo-makkaroita, ja liemikin saa mukavasti potkua chilistä. Joukossa on myös perunoita, loraus valkoviiniä sekä valkosipulia. Rakuunakin sopii makuun mainiosti. Espanjalaisen chorizo-perunakeiton viimeistelee yttihakkelus manteleista ja persiljasta.

kanacurry

Ai, että kun on hyvää! Bataatilla sakeutettu ja kookoskermalla täytelöitetty kanacurry maustetaan lämpimäksi curry- ja sitruunaruohotahnalla sekä inkiväärillä ja chilillä. Anna ruoan muhia uunissa tunnin verran, se kannattaa!

Chipotlepyorykat_1

Chipotle-chili ja paahdetut paprikat antavat näihin lihapulliin savuisen takapotkun. Sama makumaailma toistuu myös tomaattikastikkeessa, jonka kanssa chipotlepyörykät tarjotaan. Nokare ranskankermaa valmiin ruoan päällä pehmentää mukavasti makua.

chili_kanapasta

Tämä kanapasta kutkuttelee mukavasti makunystyröitä. Kanan kaveriksi on paahdettu pekonia ja lisätty reilu ripaus chiliä. Parmesaanilla täytelöitetty kermakastike pehmentää mukavasti makua eikä lopputulos siten ole liian tulinen vaan juuri niin koukuttava, että tätä chili-kanapastaa haluaa santsata toisenkin annoksen.

chili sin carne

Tämä meksikolainen klassikkoruoka valmistetaan vaihteeksi vegenä. Chili sin carnessa on soijarouhetta, kidneypapuja, porkkanaa ja paprikaa. Savupaprikajauhe, juustokumina ja chili takaavat lämpimän mausteisen makumaailman.

lohta ja bataattimuusia

Tee bataatista vaihteeksi muusia ja paista kaveriksi lohta. Garam masala ja ripaus chiliä sopivat makuun mainiosti ja tekevät tästä täydellistä kylmien päivien lohturuokaa. Tarjoa lohi ja bataattimuusi intialaisittain herneiden ja korianterin kanssa.

marokkolainen jauhelihapata

Marokkolainen jauhelihapata syntyy punaisista linsseistä, juureksista ja jauhelihasta. Tujaus harissa-tahnaa taikoo pataan hetkessä lämpöä. Ruoka valmistuu alta puolen tunnin, joten se lämmittää mukavasti myös arki-iltana.

Pysy lämpimänä myös näillä ruoilla:

tulinen makkaraminestrone

Tulinen makkara-minestrone

kukkakaalipata

Kukkakaalipata

Marokkolaiset lihapullat

Marokkolaiset lihapullat

Ruoka.fi: Chorizo-kanapata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mausteinen ruoka on viikonvaihteen lohturuokaa – valitse mieleisesi 7 reseptistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X