
Espanjalainen chorizo-perunakeitto
Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksella valkoviiniä. Tarjoa soppa pähkinä-yrttihakkeluksen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Espanjalainen chorizo-perunakeitto:
- 3 rkl oliiviöljyä
- 250 g chorizomakkaraa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tulinen punainen chili (quindici tai cayenne)
- 1 dl valkoviiniä tai 1 rkl valkoviinietikkaa
- noin 1 kg kiinteitä perunoita
- 6 dl kanalientä
- 1 rkl makeaa tulista paprikajauhetta (La Chinata)
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- ½-1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Päälle
- 1 dl kuorittuja manteleita
- 3 rkl tuoretta lehtipersiljaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espanjalainen chorizo-perunakeitto