Reseptit
30-60 min
4

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksela valkoviiniä. Tarjoa soppa pähkinä-yrttihakkeluksen kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 rkl oliiviöljyä
250 g chorizomakkaraa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tulinen punainen chili (quindici tai cayenne)
1 dl valkoviiniä tai 1 rkl valkoviinietikkaa
noin 1 kg kiinteitä perunoita
6 dl kanalientä
1 rkl makeaa tulista paprikajauhetta (La Chinata)
1 tl kuivattua rakuunaa
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Päälle

1 dl kuorittuja manteleita
3 rkl tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa ja paista viipaloituja makkaroita noin 2 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, kopauta siemenet pois ja hienonna. Lisää kattilaan ja kuullota noin 10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä.

2. Kaada joukkoon viini ja kiehauta. Kuori ja kuutioi perunat, laita kattilaan kanaliemen kanssa. Lisää paprikajauhe ja rakuuna. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä noin 15–20 minuuttia.

3. Keiton kiehuessa paahda mantelit kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Jäähdytä. Rouhi morttelissa tai veitsellä hienoksi. Hienonna lehtipersilja. Sekoita keskenään.

4. Tarkista keiton maku, lisää suolaa ja mustapippuria. Tarjoa manteli-lehtipersiljaseoksen ja tuoreen leivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 6/17.

Kokeile myös näitä mausteisia makkararuokia:

tulinen makkaraminestrone

Tulinen makkaraminestrone

makkarapata chili con carnen tapaan

Makkarapata chili con carnen tapaan

chorizopyorykat

Chorizopyörykät

Ruoka.fi: Chorizo-kanapata

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.