Ruoka

Pipsa Hurmerinta näyttää, miten valmistat uppomunan helposti paistinpannulla – katso video!

Vettä, suolaa, etikkaa ja kananmuna. Neljä ainesta ja uppomuna on valmis. Kuulostaako helpolta? Sitä se on. Mainettaan helpompi uppomuna valmistuu Pipsa Hurmerinnan ohjeella arkiruoan ja juhla-aterian kevyeksi lisukkeeksi.

Televisiosta tuttu kokki Pipsa Hurmerinta muistaa elävästi ensimmäisen kerran, kun valmisti äitinsä kanssa uppomunia.

”Luimme ohjeen, jossa sanottiin: riko kattilaan kananmuna ja odota, kunnes se hyytyy. Laitoimme siis kattilaan vettä ja rikoimme kananmunan kiehuvaan veteen. Kananmunahan räjähti pitkin seiniä. Meillä meni varmaan 10 kananmunaa, kun yritimme aina uudestaan. Mietin, että tämähän on ihan mahdoton tehtävä”, muistelee Pipsa huvittuneena.

Uppomuna on mainettaan helpompi valmistettava. Ensimmäinen jippo piilee veden lämpötilassa. Vesi saa olla mieluummin liian kylmää kuin kuumaa, sillä kananmuna hajoaa kiehuvassa vedessä. Toinen jippo on valkoviinietikka, joka auttaa kananmunaa pysymään kasassa.

Helppo uppomuna valmistuu paistinpannulla Pipsa Hurmerinnan ohjeella.

Paistinpannu tekee valmistamisesta helppoa, sillä se tarjoaa samalla mahdollisuuden muuhun puuhailuun, matalalla lämmöllä valmistettu uppomuna kun ei tarvitse paljon vahtimista.

Uppomuna on Pipsan mielestä hyvää arkiruokaa, joka sopii edellispäivän jämien lisukkeesta salaattilounaan täydennykseksi.

”Pidän uppomunasta, koska siinä kananmunan maku pääsee oikeuksiinsa.”

Katso videolta, kuinka uppomunan valmistaminen onnistuu paistinpannulla ja katso helppojen uppomunien ohje.

Lue myös:

Anna: Vanhempien ero jätti jälkensä tv-kokki Pipsa Hurmerintaan Kananmunan keittäminen Kananmuna on monipuolinen raaka-aine Minkä kananmunan valitset? Munaruokia herkkuhetkiin Momofukun marinoidut soijamunat ovat somehitti – Himahella testasi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pipsa Hurmerinta näyttää, miten valmistat uppomunan helposti paistinpannulla – katso video!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.