Kiehuvaan veteen laskettu kananmuna kypsyy löysäksi 5 minuutissa, pehmeäksi 7 minuutissa ja kovaksi 12 minuutissa.

Kylmään veteen pantaessa keittoajan lasketaan alkavan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Löysäksi muna kypsyy 4 minuutissa, pehmeäksi 6 minuutissa ja kovaksi 8 minuutissa.

Amerikkalainen kananmunan keittotapa

Laita munat kiehuvaan veteen, vedä kattila liedeltä ja anna munien hautua kannella peitetyssä kattilassa löysäksi 10 minuuttia, pehmeäksi 15 minuuttia ja kovaksi 20 minuuttia.

Helppo tapa tehdä uppomunia

Riko tuoreet munat yksitellen pieneen kuppiin ja valuta kiehuvaan, etikalla maustettuun veteen. Keitä pari minuuttia ja nosta reikäkauhalla jäähtymään.

Lue myös:
Pipsa Hurmerinta näyttää, miten valmistat uppomunan helposti paistinpannulla – katso video!
Kananmunaruokia aamiaiselta illan herkkuhetkiin
Munakas, munakokkeli ja muut helpot munaruoat
Kananmuna on monipuolinen raaka-aine
Kananmunien säilytys
Minkä kananmunan valitset?