Hedelmämalja ja limettikastike
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl tuoreita tai säilöttyjä hedelmiä
- 2 dl vaniljaranskankermaa tai vaahdotettavaa vaniljakastiketta
- ½ dl limettitahnaa
limettitahna:
- 4 munankeltuaista
- 2 dl sokeria
- 4 limetin raastettu kuori ja mehu
- 1 rkl voita
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Valmista limettitahna. Mittaa keltuaiset, sokeri, hyvin pestyjen limettien raastettu kuori ja mehu kattilaan tai kulhoon. Aseta astia suurempaan kattilaan kuumaan vesihauteeseen. Lämmitä koko ajan voimakkaasti vatkaten kunnes seos sakenee. Lisää voi ja vanilja. Jäähdytä vatkaamalla kylmässä vesihauteessa.
- Sekoita kastikeainekset ja kaada seos hedelmien päälle annosmaljoihin.
- Säilytä sitruunatahnaa jääkaapissa ja käytä jälkiruokiin, leivontaan tai nauti paahtoleivän päällä teepöydässä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmämalja ja limettikastike