Reseptit

Katedraalikakku

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

savariinitaikina:

  • 3 munaa
  • 3.5 dl sokeria
  • 1.5 dl maitoa
  • 15 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunan raastettua kuorta
  • tai appelsiinin raastettua kuorta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 100 g sulatettua voita
  • tai margariinia

kostutus:

  • 1 dl sokeria
  • 2.5 dl vettä
  • 2 dl punssia
  • tai rommia

kuorrutus:

  • 100 g aprikoosimarmeladia
  • 0.5 dl vettä

Valmistusohje

Katedraalikakku
  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon. Lisää maitoseos munavaahtoon. Lisää muut ainekset ja sekoita pehmeä taikina.
  3. Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen rengasvuoka huolellisesti. Aito savariinivuoka on pohjastaan ja reunoiltaan uurteeton, sille riittää käsittelyksi voitelu.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kohota puolisen tuntia.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. 6. Anna savariinin jäähtyä hieman. Kumoa vuoasta. Pese ja kuivaa vuoka ja kumoa leivonnainen takaisin vuokaan.
  6. Kiehauta kostutusliemi ja kaada se tasaisena nauhana kakun päälle vuokaan. Anna mehustua yön yli.
  7. Kakun pinnan voi kuorruttaa vedellä pehmennetyllä marmeladilla. Pinnalle voi myös seuloa tomusokeria. Tarjoa hedelmien tai marjojen ja kermavaahdon kera kahvipöydässä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Katedraalikakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.