Keltainen suppilovahverokeitto
Keltainen suppilovahverokeitto on sienillä täydennetty, samettinen kasvissosekeitto, jolle bataatti tai porkkana antavat aurinkoisen värin.
- Kasvis
Ainekset
- 1 kpl purjo
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 500 g bataattia tai porkkanoita
- 2 kpl Rosamunda-perunaa
- 1 kpl palsternakka
- 1.5 l vettä
- kana- tai kasvisliemifondia
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- muskottipähkinää
- 250 g Koskenlaskija-paprikajuustoa tai muuta sulatejuustoa
pinnalle:
- 1 l suppilovahveroita, kantarelleja, kehnäsieniä tai muita sieniä
- 2 kpl pientä sipulia, pala purjoatai muutama kevätsipuli
- tilkka öljyä tai muuta rasvaa
koristeeksi:
- paahdettua ruisleipää
- basilikaa tai timjamia
Valmistusohje
Keltainen suppilovahverokeitto
- Halkaise, huuhdo ja silppua purjo. Kuori juurekset. Kuullota purjosilppu ja valkosipuli öljyssä.
- Lisää joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää lohkotut juurekset, fondi, ripaus suolaa ja pippuria. Keitä noin 20 minuuttia. Kasviksia voi vaihdella mielensä mukaan.
- Kuutioi juusto ja lisää se keitokseen. Soseuta keitto, kun juusto on sulanut. Kuullota sienet ja sipuli öljyssä. Keitä sienistä irtoava neste kokoon. Jaa keitto lautasille ja lusikoi sieniseosta pinnalle, paahdettujen leipäpalojen päälle. Korista yrtinoksalla ja tarjoa ruisleivän kanssa.
Kokeile myös muita suppilovahveroreseptejä: Suppilovahvero-savuporokeitto Juustoinen suppilovahveropiirakka Suppisrösti Ruoka.fi: Suppilovahverokeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keltainen suppilovahverokeitto