Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luomuporkkanaleivokset

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • 2 tl kanelia
  • 4 kananmunaa
  • 1.3 dl rypsiöljyä
  • 6 dl porkkanaraastetta

päällys:

  • 1 kg jogurttia
  • 3 rkl hunajaa
  • vaniljasokeria
  • koristeeksi keitetty porkkana

Valmistusohje

Luomuporkkanaleivokset

  1. Laita leipomista edeltävänä päivänä jogurtti valumaan kahvinsuodatinpaperiin siten, että neste valuu jogurtista siivilän allaolevaan astiaan.
  2. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon öljy ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 180 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä pohja.
  3. Sekoita kiinteään jogurttiin hunaja ja vaniljasokeri. Tarkista maku ja levitä päällyste pohjan päälle. Leikkaa leivoksiksi ja koristele ohuilla, kypsän porkkanan suikaleilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Luomuporkkanaleivokset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.