Luumumarmeladi
Luumumarmeladi on kirpakan raikas ja helppotekoinen. Se maistuu mainiolta paahtoleivällä ja juustojen kanssa. Jos pidät karvasmantelin mausta, murskaa muutama luumunkivi ja rouhi pehmeät mantelit. Sekoita marmeladiin samaan aikaan hyytelöimisaineen kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Munaton
Ainekset
Luumumarmeladi:
- 1 ½ kg luumuja
- 1-2 dl vettä
- 8 dl sokeria
- 1 sitruunan mehu
- 1 pussi Melatin-hyytelöimisainetta
Valmistusohje
Luumumarmeladi valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa luumut koosta riippuen neljään tai kahdeksaan palaan. Poista samalla kivet.
2. Pane luumut ja vesi kattilaan. Veden täytyy peittää astian pohja. Keitä, kunnes luumut ovat pehmeitä.
3. Lisää suurin osa sokerista ja sitruunamehu. Keitä muutama minuutti.
4. Sekoita hyytelöimisaine loppuun sokeriin ja sekoita luumun joukkoon. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Kuori pois mahdollinen vaahto ja purkita luumumarmeladi.
Vinkki: Katso myös Lumoavat luumureseptit
Lue myös Anna.fi: Luumu-omenapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumumarmeladi
Kuinka tehdään paistonkestävä omenamarmeladi ? Sain omenia syksyllä ja osa on vielä kylmässä . Ajattelin että olis mukava saada omatekoista omenamarmeladia joulutorttujen sisään.