Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Manteli- tai kookosmarengit

Tällä ohjeella syntyvät manteli- tai kookosmarengit. Rapean makeat marengit raikastuvat sitruunalla. Tarjoa marengit vaikkapa tyrnikiisselin kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Manteli- tai kookosmarengit:

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 0.5 tl etikkaa tai sitruunamehua
  • 1.5 dl erikoishienoa Siro-sokeria
  • 1 dl jauhettua mantelia tai kookoshiutaleita

Valmistusohje

1. Vaahdota valkuaiset ja etikka. Lisää sokeria vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteää marenkia. Sekoita joukkoon mantelijauhe tai kookoshiutaleet.

2. Muodosta kahdella lusikalla nokareita leivinpaperilla suojatulle pellille ja kypsennä marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia.

Katso myös: Tyrnikiisselin resepti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Manteli- tai kookosmarengit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.