Marian lammaspata
Maria Österåker pyrkii perheineen elämään mahdollisimman omavaraisesti. Tällä ohjeella teet Marian lammaspataa kätevästi oman maan antimia hyödyntäen!
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- lammasta (omasta eläimestä, pakaste)
- kuivattuja suppilovahveroita (itse poimittu)
- sipulia (omasta puutarhasta)
- suolaa, pippuria, soijaa
- loraus calvadosta
- purkki ranskankermaa
- voita
- perunoita ja porkkanoita (omasta puutarhasta)
- maustekurkkuja (omasta puutarhasta)
Valmistusohje
1. Paloittele sulanut liha. Kuori ja pilko sipulit. Ruskista lihaa ja sipuleita voissa padassa. 2. Lisää mausteita makusi mukaan: suolaa, pippuria, soijaa ja loraus calvadosta. Lisää vettä sen verran, että ainekset juuri peittyvät. 3. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutamia tunteja. Tarkista välillä, ettei pata kuivu ja lisää tarvittaessa vettä. 4. Kun liha on hautunut mureaksi, lisää pataan kourallinen kuivattuja suppilovahveroita. Anna kiehua noin 10 minuuttia. 5. Sekoita joukkoon ranskankerma, kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. 6. Tarjoile lammaspata keitettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Lammaspadan lisukkeeksi sopivat maustekurkut.
Julkaistu Kotiliesi 4/2013
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marian lammaspata