Merja Mustaniemen sveitsiläinen juustomousse
Ainekset
- 3 liivatelehteä
- 2.5 dl kuohukermaa
- 4 keltuaista
- 50 g sokeria (noin 0,5 dl)
- 1 rkl sitruunamehua
- 150 g maitorahkaa
- 120 g maustamatonta Hovi-juustoa tai mascarponea
- (3-4 rkl lakkahilloa)
- (3 rkl lakka- tai munalikööriä)
Valmistusohje
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja vie kylmään.
- Vaahdota keltuaiset, sokeri ja sitruunamehu astiassa kiehuvan vesikattilan päällä. Vatkaa, kunnes seos on paksua, saostuu ja ilmakuplat häviävät. Ota astia vesihauteesta ja vatkaa vaahto kylmäksi.
- Sekoita tuorejuusto rahkaan ja vatkaa juustoseos mousse-pohjaan. Purista liotetut liivatelehdet ja liuota ne kuumennetussa likööritilkassa. Lisää seos massaan ripeästi sekoittamalla. Nostele kermavaahto varovaisesti joukkoon. Kaada mousse lasimaljaan. Vie kylmiöön tai pakasta.
- Tarjoa sveitsiläiseen tapaan tuoreiden kirsikoiden, aprikoosihillokkeen tai kylmien marja- tai hedelmäsosekastikkeiden kanssa. Suomalaisittain moussen maustaa lakka, mustikkakastike tai raparperihilloke.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Merja Mustaniemen sveitsiläinen juustomousse