Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Merja Mustaniemen sveitsiläinen juustomousse

Ainekset

  • 3 liivatelehteä
  • 2.5 dl kuohukermaa
  • 4 keltuaista
  • 50 g sokeria (noin 0,5 dl)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 150 g maitorahkaa
  • 120 g maustamatonta Hovi-juustoa tai mascarponea
  • (3-4 rkl lakkahilloa)
  • (3 rkl lakka- tai munalikööriä)

Valmistusohje

  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja vie kylmään.
  2. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja sitruunamehu astiassa kiehuvan vesikattilan päällä. Vatkaa, kunnes seos on paksua, saostuu ja ilmakuplat häviävät. Ota astia vesihauteesta ja vatkaa vaahto kylmäksi.
  3. Sekoita tuorejuusto rahkaan ja vatkaa juustoseos mousse-pohjaan. Purista liotetut liivatelehdet ja liuota ne kuumennetussa likööritilkassa. Lisää seos massaan ripeästi sekoittamalla. Nostele kermavaahto varovaisesti joukkoon. Kaada mousse lasimaljaan. Vie kylmiöön tai pakasta.
  • Tarjoa sveitsiläiseen tapaan tuoreiden kirsikoiden, aprikoosihillokkeen tai kylmien marja- tai hedelmäsosekastikkeiden kanssa. Suomalaisittain moussen maustaa lakka, mustikkakastike tai raparperihilloke.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Merja Mustaniemen sveitsiläinen juustomousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.