Reseptit

Omenamunkit

Ainekset

  • 4 kpl happoista omenaa
  • 4 rkl kanelisokeria
  • 4 rkl rusinoita

Taikina:

  • 120 g voita
  • ½ dl sokeria
  • 1 kpl muna
  • 2 rkl tuoretta inkivääriraastetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

voiteluun:

  • 1 kpl muna

päälle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Omenamunkit
  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat omenaporalla. Täytä kolot rusinoilla ja kanelisokerilla.
  2. Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna ja sekoita edelleen.
  3. Raasta taikinaan tuore inkivääri.
  4. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kauli levyksi. Jaa levy neljään osaan ja kiedo kukin omenan ympärille, taputtele niin kuin lumipalloa tehdessä kunnes taikina on muovautunut omenan kuoreksi. Voitele omenat munalla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
  5. Tarjoa kardemummalla tai kanelilla rikastetun vaniljakastikkeen kanssa. Kuuma kardemummamaitokin(tai soijamaito) hurmaa maullaan.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenamunkit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.