Perunafocaccia
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 2.5 dl vettä
- 4 dl raastettua perunaa
- 0.5 dl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl kuivahiivaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 5 dl hiivaleipäjauhoja
päälle:
- öljyä
- rasia kirsikkatomaatteja
- 100 g kesäkurpitsaviipaleita
- suolaa
- 1 dl parmesaania
- rosmariinia
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää joukkoon perunaraaste ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja alusta pehmeähkö taikina.
2. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla 20 minuuttia. Painele taikina leivinpaperilla peitetylle pellille ja kohota viitisen minuuttia.
3. Sivele pinta öljyllä. Lado kirsikka- tomaatinpuolikkaita ja ohuita kesäkurpitsaviipaleita leivälle. Ripota pinnalle hieman suolaa, parmesaaniraastetta ja rosmariinia. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunafocaccia