Pyörtynyt imaami, Imam bayildi
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 suurta munakoisoa
- 1 rkl suolaa
- 1 l vettä
- auringonkukkaöljyä
täyte:
- 1 nippu tuoretta persiljaa
- 1 rkl silputtua tilliä
- 1 iso sipuli
- noin 200 g tomaattimurskaa
- 3 silputtua valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
kypsentämiseen:
- 1 dl vettä
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 rkl ruokosokeria tai hunajaa
- sitruunalohkoja tarjoiluun
Valmistusohje
1. Tee munakoisoihin sitruskuorijalla, kuorima- tai juuresveitsellä raitoja. Liota munakoisoja suolavedessä viitisen minuuttia. Valuta ja kuivaa.
2. Kuumenna öljyä syväreunaisessa pannussa ja kypsennä munakoisoja miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
3. Nosta munakoisot leikkuulaudalle ja viillä ne keskeltä auki siten, että pohja ja munakoisojen päät pysyvät ehjinä. Koverra munakoisoihin kolo täytettä varten. Silppua koverrettu sisus täytteeseen. Silppua sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää joukkoon silputtu munakoiso ja muut täyteainekset. Hauduta noin 15 minuuttia.
4. Lusikoi täyte munakoisoihin. Aseta ne paistokasariin. Sekoita vesi, öljy ja sitruunamehu. Kaada liemi munakoisojen päälle ja ripottele pinnalle lopuksi sokeria. Peitä kasari kannella. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti välillä liemellä valellen. Jäähdytä munakoisot kasarissa, aseta tarjolle, kaada liemi päälle ja tarjoile huoneenlämpöisinä sitruunalohkojen kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pyörtynyt imaami, Imam bayildi