Reseptit

Sellerisämpylät

Ainekset

  • 0.5 l vettä
  • 50 g hiivaa
  • 300 g vehnäjauhoa
  • 700 g sämpyläjauhoa
  • 1-2 rkl kuivattua hienonnettua selleriä
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

Sellerisämpylät

1. Haaleaan veteen murennetaan hiiva ja suola. Hienonnettu selleri sekoitetaan pieneen jauhomäärään ja taikina alustetaan tavalliseen tapaan jauhoja vähitellen lisäten. Kun taikina on kiinteää, lisätään öljy ja ripaus jauhoja. Alustusta jatketaan vielä hetkinen. Taikina kohotetaan liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivotaan sämpylöiksi ja kohotetaan pellillä 40 minuuttia. Paistetaan 200 asteessa 10-15 min. Paiston jälkeen sämpylät voidellaan keitetyn veden ja sulatetun margariinin seoksella.

Resepti: Äiti Nektaria, Lintulan luostari, Heinävesi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sellerisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.