Suklainen appelsiinikakku

Suklainen appelsiinikakku 

60+
min
1
10 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

kakkupohja:

150 g voita tai
tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 kpl munan valkuaisia
0.5 dl tomusokeria
5 kpl munan keltuaisia
1.5 dl tomusokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

kostutus:

1.5 dl vastapuristettua appelsiinimehua

väliin:

1.5 dl appelsiinimarmeladia
tai aprikoosimarmeladia

täyte:

1.5 dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 rkl sokeria
4 kpl liivatetta
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai
tai kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

kuorrutus:

1.5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
300 g tummaa suklaata
30 g voita
koristeluun suklaalastuja

Valmistusohje

  1. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka halkaisijaltaan 24 cm. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Erottele munan valkuaiset keltuaisista. Paloittele suklaa ja voi astiaan. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Mittaa vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon.
  3. Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi.
  4. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa-voiseos. Lisää joukkoon jauhoseos siivilän läpi seuloen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
  5. Kaada kakkutaikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaa. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.
  6. Ota kakku uunista, kumoa ritilälle ja anna jäähtyä muutaman tunnin ajan. Jaa kakku kahdeksi kakkulevyksi. Kostuta molemmat kakkulevyt appelsiinimehulla. Levitä kakkulevyille appelsiini- tai aprikoosimarmeladia.
  7. Valmista täyte. Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna ½ dl appelsiinimehua kiehuvaksi. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan mehuun. Lisää liivateseos appelsiinimehuun ja anna mehun hyytyä hetken aikaa jääkaapissa. Vaahdota vaniljakastike tai kerma, mausta vaniljalla ja lisää hieman hyytynyt appelsiinimehu. Anna hyytyä hetken aikaa (5 minuuttia) jääkaapissa. Levitä täyte kakkulevylle, laita toinen levy päälle ja aseta päälle paino. Anna kakun hyytyä ja vetäytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  8. Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää voinokare. Anna kuorrutuksen jäähtyä hetken aikaa. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Vuole pinnalle suklaalastuja. Kakun voi koristaa myös sokeriliemessä (1 dl vettä, 1 dl sokeria) keitetyillä kumkvateilla.