Sveitsiläiset berner leckerlit
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 350 g jauhettuja hasselpähkinöitä
- 250 g jauhettuja manteleita
- 400 g (noin 6 dl) sokeria
- 100 g (1 dl) hunajaa
- 100 g hillottuja appelsiininkuoria
- 2 tl kanelia
- 0.5 tl muskottipähkinää
- 1 raastettu appelsiininkuori
- 2 rkl aprikoosihilloa
- 4 kananmunanvalkuaista
Pinnalle
- 1.5 rkl vettä
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
Sveitsiläiset berner leckerlit ovat perinteisiä joululeivonnaisia, jotka tehdään jauhetusta hasselpähkinästä ja mantelista. Joulun makua leivonnaisiin tuovat appelsiininkuori, kaneli ja muskottipähkinä. Berner leckerlit sopivat gluteenittomaan ruokavalioon piparkakkujen sijaan.
1. Mittaa kaikki taikinan ainekset yleiskoneeseen ja anna käydä hiljalleen 20 minuuttia. Ota taikina koneesta ja anna sen tekeytyä viileässä yli yön.
2. Anna taikinan lämmetä hieman ja painele uunipellillenoin 2 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 150-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja voitele sokerivesikuorrutuksella. Leikkaa pieniksi neliöiksi. Säilytä berner leckerlit rasiassa.
Kokeile myös muita jouluisia leivonnaisia:
Helppo maustekakku
Rapeat piparit
Stollen
Ruoka.fi: Piparkakkusydämet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sveitsiläiset berner leckerlit