Täytetyt suklaapikkuleivät
Tämä täytetyt suklaapikkuleivät -ohje on Kotilieden lukijoiden suosikki. Sen julkaisua on pyydetty lehteen useasti ja se on myös julkaistu lehdessä muutamaan kertaan. Eikä syyttä. Samaan aikaan rapeat ja makeat, amerikkalaistyyliset suklaa-cookiespikkuleivät taltuttavat hillittömäksi yltyneen makeanhimonkin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
Ainekset
Täytetyt suklaapikkuleivät
- 125 g voita
- 120 g tummaa suklaata
- 3.5 dl sokeria
- 3 kpl munaa
- 1.5 dl jauhoja
- 1 dl kaakaojauhoa
- 1.5 tl leivinjauhetta
- 120 g maitosuklaarouhetta
Suklaapikkuleipien täyte:
- 150 g sokeritonta maapähkinävoita
- 1 dl tomusokeria
Valmistusohje
- Sulata tumma suklaa ja voi vesihauteessa ja jäähdytä hieman. Lisää hieman vatkatut kananmunat ja sokeri, sitten jauhot ja lopuksi suklaarouhe.
- Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paista 175 asteessa 12-15 minuuttia.
- Sekoita maapähkinävoi ja tomusokeri tasaiseksi massaksi. Levitä nokare tahnaa kahden suklaaleivän väliin.
VINKKI: Voit tehdä pähkinättömän version tarjoilemalla sellaisenaan tai vaikka vaniljajäätelön lisukkeena.
Katso myös: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Kahdet pikkuleivät yhdestä taikinasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytetyt suklaapikkuleivät