Tuulihatut

Tuulihatut 

60
min
40 annosta
30-60 min

Ainekset

2.5 dl vettä
50 g voita tai margariinia
2.3 dl vehnäjauhoja (150 g)
0.5 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Mittaa jauhot. Kun rasva on sulanut, siirrä kattila levyltä ja lisää kerralla koko jauhomäärä. Sekoita, kunnes vesi imeytyy jauhoihin. Kuumenna seosta uudelleen ja sekoita koko ajan. Taikina irtoaa kattilan reunoista pallomaiseksi. Siirrä kattila taas levyltä ja sekoita joukkoon yksi kananmuna.
  2. Anna taikinan jäähtyä jonkin aikaa. Lisää loput kananmunista yksi kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten. Leivinjauhe ei ole tarpeen, mutta varmistaa kohoamisen. Lisää se viimeisen kananmunan kanssa.
  3. Pursota tai nosta kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla taikinasta pieniä nokareita leivinpaperille. Jos haluat pieniä, peukalonpään kokoisia suupaloja, tulee taikinasta 50-60 minituulihattua, 40 pientä tai 20 isoa tuulihattua tai 16-20 joutsenta.
  4. Samalla kun työnnät tuulihatut uuniin pirskota tai suihkuta leivinpaperille pari ruokalusikallista vettä. Höyry pehmittää tuulihatun pintaa ja edistää kohoamista. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa koosta riippuen 20-25 minuuttia. Tuulihatut ovat valmiit, kun ovat keveitä ja vaalean kullankeltaisia.
  • Tuulihatut voit leipoa etukäteen ja pakastaa. Täytä ne vasta tarjoamispäivänä. Täytteeksi sopii esimerkiksi savukalatäyte.

Tunnisteet

Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
13.09.2007
Kotiliesi